Snarrådig borger tippede politiet: 21-årig sigtet for svindel med bolig

Vær opmærksom på, hvem du laver aftaler med, lyder det fra politiet.

En 21-årig mand er onsdag middag blevet varetægtsfængslet i 27 dage for at have forsøgt at udleje en anden persons lejlighed. 

Det sker efter et grundlovsforhør i Københavns Byret, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Takket være et tip fra en opmærksom borger kunne politiet tirsdag anholde den 21-årige mand for bedrageri i forbindelse med udlejning af en lejlighed, der ikke tilhører ham.

En alvorlig sag

Manden blev anholdt, da han skulle modtage forudbetalt husleje fra en potentiel lejer.

- Det er en alvorlig sag, og jeg er glad for, at vi fik anholdt manden, inden flere borgere blev lokket til at betale penge for en lejlighed, de aldrig vil komme til at bo i. Lige nu er der rigtig mange unge, der leder efter studieboliger, og sagen her viser desværre, at det er nødvendigt at være meget opmærksom på at få kontrolleret, hvem man laver aftaler med, siger vicepolitiinspektør Peter Reisz, der er leder af Københavns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet.

Boligsøgende kan for eksempel på hjemmesiderne www.tinglysning.dk eller www.boligejer.dk finde flere oplysninger om, hvem der ejer den bolig, man overvejer at leje. Se også vores video med gode råd på www.facebook.com/KobenhavnPoliti

Større sag mod 40-årig

Det er ikke første gang, at Københavns Politi retter søgelyset mod mulige boligsvindlere. I lørdags kom det således frem, at Københavns Politi har rejst tiltale i en større sag om netop den form for kriminalitet.

Hele 19 gange blev boligsøgende udsat for groft bedrageri, da de betalte husleje forud og i nogle tilfælde depositum for at bo i lejligheder på Frederiksberg samt i Valby, Kastrup og Glostrup.

Det er i hvert fald påstanden i anklageskriftet mod en 40-årig mand, der hævdes at have drevet sit spil med falsk udlejning i 2018, 2019 og i år.

I slutningen af maj mistede manden sin frihed. Han blev anholdt af politiet, og derefter besluttede en dommer, at han skulle varetægtsfængsles.