Smadret ladcykel gav store problemer, men så væltede donationerne ind

Et opslag fra velgørenhedsorganisationen "Hjælp Din Næste" endte med at vende en kedelig situation til noget positivt.

Normalt bruger velgørenhedsorganisationen ’Hjælp Din Næste’, en ladcykel og en trækvogn, når de skal dele mad og tøj ud til hjemløse i København.

Men søndag morgen havde foreningen, der forsøger at hæve livskvaliteten for folk på gaden, dog kun en funktionel trækvogn tilbage, fordi organisationens ladcykel natten til søndag var blevet smadret og banket til splinter.

- Jeg blev bare ked af det og trist over, at nogle kunne finde på at gøre sådan noget, siger Snorre Pedersen, der er formand i velgørenhedsorganisationen ’Hjælp Din Næste’, til TV 2 Lorry.

quote Stop, stop, stop, kære venner! I behøver ikke at overføre mere på MobilePay til cykelvognen

Hjælp Din Næste

Velgørenhedsorganisationen skulle søndag have været på Christianshavns Torv i København med både organisationens ladcykel og trækvogn for at dele mad, kaffe, tøj og soveposer ud til hjemløse.

Organisationen blev dog nødt til at tage afsted med kun halvdelen af den ellers planlagte last, da de kun havde trækvognen til rådighed.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

På trods af den smadrede ladcykel fik 'Hjælp Din Næste' alligevel delt mad, tøj og soveposer ud søndag til de hjemløse.
På trods af den smadrede ladcykel fik 'Hjælp Din Næste' alligevel delt mad, tøj og soveposer ud søndag til de hjemløse.

- Både ladcyklen og trækvognen betyder, at vi kan nå ud til lidt flere gadesovere. Derfor ramte det mig rigtig hårdt, da vi kunne se, at vognen var smadret, og færre kunne hjælpes, siger Snorre Pedersen.

Væltet af donationer

Velgørenhedsorganisationen delte historien om den smadrede ladcykel i et Facebook-opslag.

Her efterspurgte man donationer og nye medlemmer, så organisationen enten kunne få råd til at reparere den smadrede ladcykel eller købe en helt ny.

Men allerede senere samme dag blev organisationen dog nødt til at lave et nyt opslag, hvori man skrev:

"Stop, stop, stop, kære venner! I behøver ikke at overføre mere på MobilePay til cykelvognen. Vi har mere end nok nu til at få cyklen repareret eller til at få købt en ny."

Formand Snorre Pedersen havde før sit første opslag på Facebook håbet på, at organisationen ville få samlet 1000 til 2000 kroner ind, men foreningen endte med at få samlet omkring 10.000 kroner ind og fik samtidig godt 20 nye medlemmer.

- Jeg tænkte, at det var vidunderligt. Det er virkelig rart at se, at når tingene går galt, så står folk klar. Vores følgere og medlemmer har vores ryg. Det er en følelse, som er svær at beskrive, siger Snorre Pedersen og fortæller, at organisationen regner med at reparere den smadrede ladcykel og muligvis købe endnu en ladcykel.

Formanden forventer, at ”Hjælp Din Næste” inden for to uger er klar til at køre ud igen i de københavnske gader. Men nu på flere ladcykler, så man dermed kan hjælpe endnu flere end før episoden med den smadrede ladcykel.

Har hjulpet, siden han var 16 år

TV 2 Lorry har tidligere mødt formanden for organisationen ’Hjælp Din Næste’.

Tilbage i marts 2020, da corona ramte landet, var den dengang 22-årige Snorre Pedersen en af dem, der gjorde livet en smule nemmere for dem, der havde det sværest.

Dengang købte han mundbind og håndsprit til de godt 2.500 hjemløse i Københavns gader.

Formanden for organisationen hjalp dog allerede folk, der havde brug for det som 16-årig. Tilbage i teenageårene gik han nemlig ned ad Istedgade i København med ti liter suppe, som han delte ud til sultne hjemløse.

I videoen nedenfor kan du se et portræt af formanden for velgørenhedsorganisationen ’Hjælp Din Næste’.