Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

De såkaldte "skæve boliger" skal huse unge hjemløse og andre, der ikke lige passer ind i en almindelig etageejendom. Lars Weiss vil opføre 12 af boligerne ved Kofoeds Skole på Amager.

Der skal være plads og boliger til alle i København. Både bedsteborgeren og den hjemløse unge sofa-sover. Det mener Københavns overborgmester Lars Weiss (S). 

Derfor skal der opføres 36 såkaldte ’skæve’ boliger rundt om i København. 12 af dem skal være særligt rette til unge hjemløse og de skal ligge ved Kofoeds Skole på Amager.

- København skal være en by med plads til alle. Vi skal tage hånd om byens mest udsatte borgere, som har brug for ekstra hjælp – og derfor skal vi skabe boligtilbud, som passer til byens hjemløse, så de kan leve med eget tag over hovedet, siger overborgmester Lars Weiss i en pressemeddelelse. 

Han besøgte torsdag Kofoeds Skole. Den har siden 1928 været et sted, hvor arbejdsledige og socialt udsatte kunne få støtte og tilbud om en aktiv hverdag. I dag Kofoeds Skole dagligt cirka 500 voksne brugere. Den er en del af lokalsamfundet og har blandt andet socialøkonomisk butik, café og cykelværksted.

Der kommer allerede i dag unge hjemløse på Kofoeds Skole, blandt andet på Kontaktstedet i kælderen. Forstander Robert Olsen synes derfor, at ideen om at opføre boligerne i tilknytning til skolen er oplagt.

Fakta om de skæve boliger

- Vi vil rigtig gerne have 12 skæve boliger tæt ved Kofoed Skole. Det giver mulighed for at skabe en synergi mellem de unge i boligerne og de sociale tilbud, som findes her. Kofoeds Skole ser det som en naturlig udvikling i bydelens social dimension, siger Robert Olsen.

De 12 nye boliger skal opføres på Jenagade 19-21, der ligger ved Kofoeds Skole. Målgruppen er unge hjemløse, som vil have gavn af lokalt forankret socialfaglig støtte. Overborgmesteren foreslår også, at der skal tilknyttes en social vicevært til boligerne – en funktion, der bl.a. kendes fra fixerummet i Kødbyen, og som både kan hjælpe beboere og sørge for god dialog med naboer.


Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere