Skyldig! Anklager kræver fire års fængsel til flugtbilist for trafikdrab på ung kvinde

Efter at have påkørt den unge kvinde stak bilisten af. Nu er han kendt skyldig.

Han får først sin dom på fredag. Men Københavns Byret har i dag kendt en 24-årig mand skyldig i at have påkørt og dræbt en ung kvinde 24. juni sidste år. Efter påkørslen valgte den unge mand at stikke af fra stedet.

Det var natten efter Sank Hans aften, og den 19-årige kvinde kom cyklende, da den yngre mandlige bilist bragede over for rødt og tog livet fra unge kvinde. Da han også valgte at stikke af betød det i retten i dag, at han er kendt skyldig i uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

.Retten har fundet det bevist, at den 24-årige, der var bilens fører, kørte ind i den unge kvinde, hvorefter han flygtede fra ulykkesstedet og dermed ikke kom en nødstedt til undsætning.

Den 24-årige mand, som flere gange er blevet dømt for overtrædelse af færdselsloven, sad under retsmødet i dag tilsyneladende ganske upåvirket ved siden af sin forsvarer, Mette Maria Lorentzen.


I retssal 1 i Københavns Byret var familie og venner til den tiltalte mødt op. Det samme var  pårørende til den dræbte pige, Emilie Hansen.

Anklager Emilie Jønsson går efter fire års fængsel til den 24-årige mand.

Flere dømt i sagen

Den 24-årige fører er blevet frifundet for brugstyveri. Han var tiltalt for at have stjålet en af de medtiltaltes bil og kørt den uden hans accept - selv om bilens ejer kørte med.

En 18-årig kvinde og to mænd på 24 år og 25 år er også alle blevet kendt skyldige i at have flygtet fra ulykkesstedet. De var med i flugtbilen.

Den 18-årige kvinde skal mentalundersøges, og derfor kan hendes straf ikke udmåles, før undersøgelsen er færdig. Derfor kører strafudmålingen mod hende særskilt.

Anklageren kræver de to andre medpassagerer idømt en ubetinget fængselsdom på fem måneder.

Forud for påkørslen havde føreren af bilen kørt med 93 kilometer i timen i en byzone. Det kan ikke med sikkerhed siges, hvor hurtigt han kørte, da Emilie Hansen blev påkørt.

Tidligere i sagen er det kommet frem, at bilisten kørte over for rødt to gange og ikke havde et gyldigt kørekort.

Der falder dom i sagen fredag klokken 12.30.