Skuffet FCK-angriber: Vi vil være stolte om en uge

Jonas Wind mener, at københavnerne efterlod krop og sjæl ude på banen, da FCK tabte 0-1 til Manchester United.

FC København var tæt på at sikre sig en plads i Europa Leagues semifinaler, men det endte med et exit efter forlænget spilletid mod den engelske storklub Manchester United.

FCK-angriberen Jonas Wind var tydeligt skuffet, efter at københavnerne havde tabt kvartfinalen med 0-1 efter et engelsk straffesparksmål.

- Når vi ser tilbage på kampen om en uge, kan vi være stolte.

- Men lige nu er jeg skuffet over, at de vandt på et straffespark. Og fra hvor jeg stod, lignede det et noget tyndt straffespark, siger Jonas Wind til 6'eren.

Selv om United ramte træværket flere gange og fik annulleret to scoringer, så havde FCK også mulighed for at sikre sig en uventet sejr.

Stillingen var 0-0 efter 90 minutter, og dermed skulle kampen på neutral bane i Köln ud i to gange 15 minutters forlænget spilletid.

quote Jeg synes, at vi efterlod krop og sjæl ude på banen, og jeg synes, at vi kan være stolte

Jonas Wind

Her begik Andreas Bjelland hurtigt et straffespark - sandsynligvis fordi han havde armen løst omkring en United-spiller.

- Jeg synes, at vi efterlod krop og sjæl ude på banen, og jeg synes, at vi kan være stolte.

- De har jo et ekstra niveau, når man ser på deres hold, men vi kæmpede røven ud af bukserne. Forsvaret og Kalle (målmand Karl-Johan Johnsson, red.) gjorde det fantastisk, og det gjorde hele holdet generelt, siger angriberen.

Falk brillerede 

Rasmus Falk spillede en stor kamp, og FC Københavns fynske kreatør følte selv, at han kunne afgøre kampen i københavnernes favør.

- Jeg havde en fornemmelse af, at jeg kunne være med til at afgøre det.

- Det har været lidt kendetegnende for mange af de her europæiske kampe, vi har spillet, at det har været kampe på et højt niveau, men jeg har også en følelse af, at der kan være mere plads i nogle af den slags kampe, og den følelse havde jeg i dag.

quote Jeg havde en fornemmelse af, at jeg kunne være med til at afgøre det

Rasmus Falk

- Så lykkedes jeg med at gå forbi min modstander og gøre de andre farlige en gang imellem. Jeg havde følelsen af, at jeg skulle være med til at sikre, at vi kunne score et mål, men det lykkedes ikke lige, siger Rasmus Falk.

Målmand får United-ros

Målmand Karl-Johan Johnsson, som stod en fremragende kamp, er på linje med sin holdkammerat.

- Vi ville gerne have været videre, men jeg er glad for både min egen og holdets indsats. Det er hele holdet, som fortjener ros.

- Vi er nødt til at kigge på resultatet og præstationen, og det er Manchester United, vi møder. Vi skal være glade for indsatsen, siger målmanden, der diskede op med flere fantomredninger kampen igennem, til 6'eren.

- Jeg havde en god følelse i kroppen hele vejen og kom godt ind i kampen med nogle gode redninger.

quote Det er hele holdet, som fortjener ros

Karl-Johan Johnsson

Manchester Uniteds manager, Ole Gunnar Solskjær, havde også roser til FCK-målmanden efter kampen.

Havde svenskeren ikke flittigt ageret plankeværk på FCK-stregen, så var United-sejren blevet større end 1-0, lød det fra Solskjær på pressemødet efter den 120 minutter lange kamp.

- Jeg ved ikke, hvor mange skud vi havde, men det må være tæt på 30. Deres målmand stod måske sit livs kamp. Han var virkelig god.

- Jeg må sige igen, at vi skal være mere kyniske i knockoutfasen, men nu er vi i semifinalen, og det er vi glade for, siger Ole Gunnar Solskjær.

Stolt Solbakken: Vi kunne være blevet en uge mere i Köln

På baggrund af den ordinære spilletid kunne det lige så godt være FC København, som det kunne være Manchester United, der er klar til søndagens Europa League-semifinale.

quote Vi kunne være blevet en uge til, for vi var ikke så langt væk

Ståle Solbakken

Det sagde FCK-manager, Ståle Solbakken, efter kampen. 

- Det er med blandede følelser, at sæsonen er ovre. Vi kunne være blevet en uge til, for vi var ikke så langt væk. De første 90 minutter kunne være gået begge veje. Vi skulle have været mere kyniske, da vi havde chancen, siger Ståle Solbakken.

- De vandt måske fortjent, hvis man tager den forlængede spilletid med, tilføjer han.

Det var første gang, at FCK deltog i en europæisk kvartfinale. Det kan måle sig med de gange, hvor klubben har præsteret godt i Champions League, siger Solbakken.

- Det er en af vores bedste europæiske sæsoner. Kampen i dag (mandag, red.) var også en af vores bedste kampe nogensinde, særligt hvis man tager i betragtning, at mange af vores spillere aldrig har været i nærheden af at spille på det niveau før.

- Jeg kunne ikke bede om mere, siger nordmanden.

quote Jeg kunne ikke bede om mere

Ståle Solbakken.

Når FCK-spillerne får nederlaget til Manchester United på afstand, skal de se tilbage på kampen med stolthed, siger Solbakken.

- Jeg har sagt til spillerne, at de skal være så stolte som muligt af sig selv.

- Vi skulle være fysisk og mentalt på toppen for at følge med og have disciplinen og løbevilligheden til at lukke Uniteds hold. Det havde vi, og alle spilere viste sig godt frem, siger Ståle Solbakken.

Han og FCK-spillerne kan nu gå på en kort sommerferie. Holdet spiller første superligakamp 13. september.