Skraldemænd i København genoptager arbejdet

Efter et fællesmøde onsdag morgen har parterne foreløbigt fået løst stridighederne.

Skraldemændene i City Renovation, der henter skrald på Nørrebro og Østerbro, har onsdag morgen genoptaget arbejdet, efter at de nedlagde det både mandag og tirsdag.

Det bekræfter skraldemændenes tillidsrepræsentant, Kim Rosenberg, overfor TV 2 Lorry onsdag morgen.

- Vi er gået i arbejde i dag, siger Kim Rosenberg.

Under overskriften "overenskomststridig arbejdsnedlæggelse" skrev Københavns Kommune mandag på Facebook og på hjemmesiden nemaffaldsservice.kk.dk, at der ikke var hentet skrald på Nørrebro og Østerbro.

Til mitnorrebro sagde Kim Rosenberg, at arbejdsnedlæggelsen handlede om færdselssikkerhed, da City Renovation ville indfase nogle nye biler, som skraldemændene skulle køre i.

- De biler, vi kører i i dag, er bygget op med en glasdør, så vi bedre kan se cyklister gennem sidevinduet og dermed undgå højresvingsulykker. Det har de nye biler ikke, sagde Kim Rosenberg til mitnorrebro.

Efter et møde mellem parterne onsdag morgen har de strejkende skraldemænd dog valgt at genoptage arbejdet. 

- Planen med at køre i nogle biler, som ikke helt klarer udbudskravet er sat på pause. Det har vi fået lovning på, siger Kim Rosenberg til TV 2 Lorry.

Flere dages skrald

Selvom skraldemændende igen er på gaden og klar til at hente skrald for københavnerne, er det dog ikke alle, som kan forvente at få tømt affaldscontaineren onsdag.

- Der vil gå nogle dage før, vi er helt med i forhold til de kunder, der desværre har lidt under det her. Det hele vil ikke blive tømt i dag.

- Udfordringen er, at det næsten er halvdelen af vores affald, da det ikke kun er mandag og tirsdag men også hele weekenden, så der er meget affald, der ligger og venter på os. Det tager noget tid at få fjernet alt det, siger Kim Rosenberg.

Han forventer, at når kollegerne går på weekend fredag, så har de tømt alt affaldet.

Københavns Kommune oplyste mandag, at der bliver tømt bioaffald i etageejendomme, da bioaffaldet er udbudt til anden renovatør.

- Affald der ikke kan være i beholderen til restaffald, kan placeres i sorte sække som stilles ved siden af beholderen. Dem tager skraldemændene med når arbejdet genoptages, lyder det fra kommunen.