Skraldemænd blokerede morgentrafikken i København

Blokaden blev afholdt for at gøre opmærksom på skraldemændenes arbejdsvilkår.

01:11

- Gutterne ved ikke, om de er købt eller solgt. Det er også derfor, de gør det her, siger Michael Engelhardt. Video: Scanpix/Niels Christian Vilmann

Ondag morgen valgte de københavnske skraldemænd at blokere trafikken midt i København på H.C. Andersen Boulevard.

Blokaden, der strakte sig fra Glyptoteket og hele vejen ned til Jarmers Plads, var planlagt til at vare i "kort tid", og blev afholdt for at gøre opmærksom på skraldemændenes arbejdsvilkår.

- Politikerne vil jo have, at vi skal til at køre ud senere, og så vil vi bare vise dem, hvad der sker, hvis det er sådan. Så kommer vi til holde og spærre rundt omkring i København. Der bliver ikke taget hensyn til vores arbejdsmiljø, når vi skal køre senere ud. Vi bliver i forvejen generet rigtig meget af bilister, som blandt andet råber og spytter efter os, siger tillidsrepræsentant Michael Engelhardt fra City Container CPH til TV 2 Lorry.

Samtidig handler protesten om, at affaldsopgaverne i København fra 2022 skal overgå til Amager Ressource Center (ARC, red.), og det er blandt andet den ansættelsessituation skraldemændene er nervøse for.

- Gutterne ved ikke, om de er købt eller solgt. Det er også derfor, de gør det her, siger Michael Engelhardt.

Læs også Skraldebiler må ikke køre over Kronprins Frederiks Bro

Han understreger, at blokaden ikke var til for at genere bilisterne, men for at sende et opråb til politikerne på Københavns Rådhus og ARC. 

- Det er bare, det vi kalder for en happening for at vise, at vi stadig er her, og at skraldemænd er et stolt folkefærd, siger Michael Engelhardt.

  Foto: Privatfoto

  Foto: Frederik Rick

  Foto: Scanpix

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik