Skole går til kamp mod uddannelses-snobberi: "Hvem er du der for?"

Københavns Professionshøjskole slår et slag for sine studerende i ny kampagne.

Hvis du har gået i gymnasiet og ender med et højt karaktergennemsnit, så skal du da udnytte det - og blive til noget. Du må ikke spilde det på at blive for eksempel pædagog, lærer eller ergoterapeut.

Den holdning vinder frem i samfundet, men den er helt forkert.

Det mener ledelsen på Københavns Professionshøjskole, hvor man for eksempel kan uddanne sig som lærer, socialrådgiver, sygeplejerske og pædagog.

Nu går skolen til angreb på misforståelserne med en kampagne, der har budskabet: "Det er ikke HVAD, du vil være. Men HVEM du vil være der for".

quote Alle kender os og har brug for os.

Stefan Hermann, rektor

- Vores professioner er kendetegnet ved, at man næsten altid er noget for nogen. Alle kender os og har brug for os. Igennem hele livet. Derfor har vi i denne kampagne vendt kameraet om, for at vise hvor mange mennesker vores færdiguddannede egentlig vil gøre en forskel for, siger Stefan Hermann, der er rektor på Københavns Professionshøjskole.

Gør en forskel

Skolen afvikler i uge 9 en række åbent-hus arrangementer, og kampagnen har dels som mål at tiltrække flere besøgende til dem, og dels at slå til lyd for, at at de studerende på de såkaldte velfærdsuddannelser gør en positiv forskel for resten af samfundet.

 - Vi møder ofte studerende på f.eks. læreruddannelsen og pædagoguddannelsen, der føler, at de skal forsvare deres uddannelsesvalg over for omverdenen. Vi taler altså om to af Danmarks absolut vigtigste uddannelser, som gør en kolossal forskel for børn og unge. Sådan var det ikke da jeg gik på Skive Gymnasium i 1980erne. Det er bekymrende”, siger Stefan Hermann.

Han tilføjer:

- Vores budskab er, at alle vores studerende helt grundlæggende træder ind i en relation til andre, som de skal og vil noget med. Børn, unge, ældre, syge, svage og helt almindelige borgere. Og den mulighed får de altså hos os på Københavns Professionshøjskole, da vi uddanner rygraden af det samfund, som vi sammen lever i.

Københavns Proffessionshøjskole har over 21.000 studerende, som er spredt på 20 forskellige uddannelser. Den største er pædagoguddannelsesn, fulgt af sygeplejerskeuddannelsen og siden læreruddannelsen og socialrådgiveruddannelsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik