Skøjtehal var dødsdømt – nu kan der komme redning fra uventet kant

Flere københavnske politikere er meget interesseret i at se på muligheder for at leje eller opkøbe Kastrup Skøjtehal.

Det vakte stor sorg og vrede, da Tårnby Kommune i denne uge meddelte, at Kastrup Skøjtehal skal lukkes på grund af besparelser.

Knap 4.000 mennesker har meldt sig ind i Facebook-gruppen "Bevar Kastrup Skøjtehal", og et borgerforslag om bevarelse fik på under et døgn mere end 500 underskrifter

Politikerne i Tårnby Kommune har oplevet negative tilkendegivelser og sågar trusler for utilfredse borgere.

Men nu ser det ud til, at skøjtehallen måske får hjælp fra en lidt uventet kant.

På den anden side af kommunegrænsen har politikere på Københavns Rådhus nemlig set sig varme på den kolde hal. 

Medlem af den københavnske borgerrepræsentation, Louise Theilade Thomsen (V), har bedt kultur- og fritidsudvalget om at kigge på muligheden for at Københavns Kommune kan leje sig ind i den dødsdømte skøjtehal til næste møde.

Hendes partifælle Jens-Kristian Lütken (V) har også tidligere på ugen sagt, at han vil se på lejemuligheder for at nedbringe de lange ventelister, som børn og unge, der vil begynde til idræt, ofte bliver mødt af:

”Vi har kun to skøjtehaller i København, hvoraf den ene har været lukket i en periode på grund af renovering. Derfor er det en oplagt mulighed at undersøge, om vi kan leje skøjtehallen i Kastrup, frem for at den blot skal lukke," skriver Jens-Kristian Lütken til TV2 Lorry.

Og Venstre er langt fra det eneste parti, der er interesserede i at kigge nærmere på skøjtehallen.

Socialdemokrater vil også leje – eller måske endda købe

Socialdemokratiets Jonas Bjørn Jensen er også interesseret i, at Københavns Kommune lejer eller måske endda køber sig ind.

- Det er en superspeciel situation. Men sandheden er, at vi mangler idrætsfaciliteter i København i ekstrem grad, så det kan virke gak at lukke en skøjtehal, og så bruge en masse ressourcer på at bygge en ny hal på den anden side af kommunegrænsen. Så vi skal se på, om vi kan drive den, der allerede er, siger Jonas Bjørn Jensen (S) til TV2 Lorry.

Årsagen til at de københavnske politikere overhovedet tænker på skøjtehallen er, fordi flere anslår, at omkring halvdelen af dem, der bruger Kastrup Skøjtehal i dag, er bosat i Københavns Kommune – fortrinsvist fra Amager og Christianshavn.

- Vi ved godt, at folk i hovedstadsområdet ikke tænker så meget over kommunegrænser. Hvis halvdelen af brugerne er fra København, så kan det da godt være, at det giver mening for os at gå ind i. Men der er noget jura, der siger, at vi som kommune skal tilgodese vores egne borgere, siger Jonas Bjørn Jensen (S).

Derfor har han bedt direktionen i Kultur- og Fritidsforvaltningen om at kigge nærmere på, om det overhovedet juridisk kan lade sig gøre at opkøbe eller leje sig ind i skøjtehallen.

Borgmester: Vi skal vide mere

Kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV) synes også, det er interessant at kigge nærmere på skøjtehallen.

Men hun vil først høre mere om det juridiske og økonomiske i en eventuel aftale, før hun vil love københavnerne noget:

- Det er vigtigt at forstå, at det ikke er en lovning på, at det bliver til noget. Der er ingen, der ved, hvad det kommer til at koste, hvad siger juraen og hvordan bliver brugsretten for eksempel. Før alt er undersøgt, kan jeg ikke gå ud og sige, at jeg vil bruge Københavns Kommunes penge på det, siger borgmesteren.

quote Det er vigtigt at forstå, at det ikke er en lovning på, at det bliver til noget

Kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV)

Mia Nyegaard (RV) undrer sig dog over, at Tårnby Kommune ikke har kontaktet Københavns Kommune, før de besluttede at spare skøjtehallen væk.

- Vi har jo samarbejde med Frederiksberg Kommune om idrætsmilliarden, der skal bruges til nye faciliteter, og der har vi en hensigtserklæring i budgettet om, at forvaltningerne skal arbejde sammen, siger hun.

Hvad med budgettet?

Enhedslisten vil også gerne undersøge muligheden for et skøjteopkøb nærmere, fortæller medlem af Kultur- og fritidsudvalget Bente Møller (EL).

- Der er ingen tvivl om, at der større efterspørgsel på idrætsfaciliteter i København, end vi kan honorere. Hvis det er noget, klubberne vil, hvis der er et politisk flertal og det økonomisk kan hænge sammen, så er vi interesserede. Og det er bedre Enhedslisten-politik at udnytte byggeri, der er i forvejen, end at bygge nyt, siger hun.

Men Bente Møller har svært ved at se, at der skulle være penge til det, nu hvor budgettet for 2023 er underskrevet.

quote Jeg er ikke optimistisk, vi har jo lige lukket budgettet

Niels Peder Ravn (NB)

Samme bekymring deler Niels Peder Ravn fra Nye Borgerlige, selvom han godt kan se fidusen i at leje skøjtehallen:

- Jeg er ikke optimistisk, vi har jo lige lukket budgettet, så der er lidt tid at løbe på, men det er et ret stramt budget, vi har i år, så jeg tvivler på, at de københavnske skatteborgere skal finansiere en skøjtehal i Kastrup. Medmindre vi kan mødes på midten, siger han.

Niels Peder Ravn føler dog med de børn og unge, hvis idrætsklub i Tårnby skal lukke: 

- Det er en utrolig ulykkelig situation, der er jo en 3-400 mennesker, der er desperate. Problemet er, at hele hovedstaden mangler, og derfor er det uheldigt, at den lukker. Men jeg må tage til efterretning, at strømforbruget spiller en rolle, siger han og henviser til de stigende energipriser.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik