Skatepark opgraderes i kriminalitetsbelastet område

Gadeidrætten på Nørrebro får en opgradering, da Kultur- og Fritidsudvalget i København har besluttet at gøre skaterbanerne ved Mimersparken permanente.

Der er godt nyt til de københavnske skatere. Torsdag blev det besluttet at gøre en skatepark på Nørrebro i København permanent og samtidig udvide den. 

Der er tale om skateparken under broen ved Mimersparken og Tagensvej.

Kultur- og Fritidsudvalget har besluttet at afsætte 400.000 kroner til at få lavet et overdækket areal på mellem 350 og 450 kvadratmeter med sikkerhedsmæssige forsvarlige ramper. 

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse. 

Bag forslaget står kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) og Kim Hjerrild (Å)

- Lokale ildsjæle har bygget nogle ramper, som har haft en positiv effekt på lokalområdet. Kriminalitet og utryghed er byttet ud med idræt og fællesskab, og det synes jeg, vi har pligt til at understøtte. Det gør vi nu ved at lovliggøre ramperne frem for at rive dem ned, og så vil en overdækning tilmed sørge for, at vejret i hvert fald ikke er en hindring for at være aktiv,” siger Franciska Rosenkilde og fortsætter:

- Vi må ikke glemme, at der er rigtig mange københavnere om få idrætsfaciliteter her i byen. Derfor er det afgørende, at der også bliver tænkt ud af boksen, når nye arealer skal findes. At initiativet oprindeligt kommer fra lokale beboere bekræfter bare, at København er fuld af handlekraftige borgere, der virkelig vil deres by.

Området har i en årrække været forsømt og derfor været præget af narkosalg og hærværk, indtil nogle lokale beboere tog initiativ til at bygge en skatepark af beton. 

Politiet og SSP (samarbejde mellem Københavns Politi, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Socialforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen samt Kriminalforsorgen) har efterfølgende bemærket, at den aktivitet, der er kommet efter etableringen af skateparken, har mindsket utrygheden markant.

Arbejdet med skateparken er allerede gået i gang og forventes at stå klar i foråret 2021.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20191204-130758-2-1920x1280we

Inflation risikerer at smide lejere på gaden - boligselskaber må hyre særlige rådgivere

Centralhjoernet inde 1

Dødsgløgg, pynt og pakkekalendere: Her er guiden til fem jule-værtshuse, du skal besøge

ukraine

Det begyndte med en tøjindsamling, men blev til et helt særligt dansk-ukrainsk fællesskab

julebanko Hannah-Sophia

Hannah-Sophia holder julebanko for at samle ind til udsatte familier


København


Forsiden lige nu

Se flere