Skærpede regler for besøg på hospitaler i Region Hovedstaden

Kun ét medlem af den nærmeste familie må fremover besøge eller ledsage patienter på hospitalerne i Region Hovedstaden. Årsagen er et stigende smittetryk med covid-19.

Antallet af bekræftede smittetilfælde med coronavirus i hovedstadsområdet stiger og stiger for hver dag der går, og derfor bliver der nu også indført nye restriktioner på hospitalerne i Region Hovedstaden.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Således må der med øjeblikkelig virkning fremover kun være højest én besøgende pr. hospitalspatient i Region Hovedstaden, der tæller Rigshospitalet , Herlev Hospital Amager Hospital, Bispebjerg Hospital, Frederiksberg Hospital, Gentofte Hospital, Hvidovre Hospital og Nordsjællands Hospital i Hillerød og Frederikssund.

- Situationen med coronasmitte i Hovedstadsområdet er desværre ganske alvorlig, og derfor kommer der restriktioner på besøg for hospitalerne nu. Vi har en særlig opgave i at holde smitte med corona ude af vores hospitaler, så både patienter og medarbejdere kan føle sig trygge ved undersøgelser og behandlinger fremover, lyder det i pressemeddelelsen fra regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (A).

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har udstedt påbuddet til Region Hovedstaden om højest én ledsager pr. person til patienterne på hospitalerne i regionen.

Andre regler for indlagte børn og kritisk syge

De nye restriktioner betyder altså, at det fremover kun er ét medlem af den nærmeste familie, der må besøge eller ledsage på hospitalerne. Der gælder dog andre regler for børn og kritisk syge.

- Jeg har stor forståelse for, at det er svært ikke at kunne få besøg frit, når man er indlagt, men lige nu har vi et fælles ansvar for at mindske smittespredningen mest muligt. Jeg håber dog snart vi kan åbne vores hospitaler igen, da pårørende udgør en vigtig ressource i behandlingen, siger Sophie Hæstorp Andersen (S).

For børn og unge gælder det, at de gerne må tage to pårørende med.

De nye restriktioner træder i kraft med det samme og gælder indtil videre. Restriktionerne vil blive tilpasset løbende i takt med, at smittetrykket ændrer sig, og kan således både lempes eller strammes yderligere.

Styrelsen for Patientsikkerhed understreger, at alle besøg så vidt muligt skal foregå udendørs.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Brystkræft

playRegion lovede bod og bedring - men corona giver fortsat forsinkede svartider på brystkræftscreeninger

Kira Pumali

playKira har startet netværk for ulykkelige mødre: Vi skal tale om det

20170831-133307-L-1920x1278we

Se kortet: Her er der igen rent vand i hanen til over 52.000 borgere

ipiccy_image

playKan hjemmearbejdet mærkes i skuldre og led? Her er fire øvelser fra fysioterapeuten

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere