Lasse laver sjov med Københavns forældre-stereotyper – og mange tusinde griner med

- Lad os købe en sixpack og tage over i Enghaveparken og spille petanque.

- 77 kroner for en fastelavnsbolle er faktisk ikke særlig meget, når det er kvalitet.

- Jeg prøver at opdrage mine børn uden at sige nej.

I løbet af den seneste uge er komikeren Lasse Madsens videoer med stereotype udsagn fra københavnske og jyske forældre gået landet rundt på det sociale medie Instagram.

- Der er folk, der sender mig billeder og videoer af deres kærester, der passer på beskrivelsen. For eksempel sendte en kvinde fra Jylland et foto af sin mand, der havde givet deres barn en bodystocking fra F.C. Midtjylland og havde en tatovering på underarmen. De syntes begge to, det er pisse sjovt, siger Lasse Madsen.

Succesen kan blandt andet måles på komikerens antal af følgere, der er steget med cirka 30.000 på under en uge.

- Jeg tror, at stereotyperne virker, fordi vi alle sammen har brug for at sætte hinanden i kasser, siger Lasse Madsen og tilføjer:

- Mine videoer er selvfølgelig langt mere stereotype end virkeligheden, men alligevel er der mange ting, vi har tilfælles, selvom vi er seks millioner mennesker i Danmark.

Kun folk fra Fyn føler sig truffet

Udover at få tilsendt billeder og videoer har komikeren også oplevet, at mere følelsesladede reaktioner er landet i indbakken.

- Jeg bliver helt rørt, når jeg for eksempel får en besked, hvor der står, at "jeg sidder her med mit lille barn, der ikke vil sove, og dine videoer er det eneste, der holder mig oppe". Det er jo grunden til, at jeg startede med komik. Jeg ville gerne have folk til at grine, siger Lasse Madsen.

Derudover har kun ganske få reaktioner været negative, fortæller han.

- Der har kun være to, der synes, jeg er en idiot. Og den ene er min far. Og så er der folk fra Fyn, der føler sig lidt truffet over, at jeg ikke har gjort grin med dem, siger Lasse Madsen.

Du kan se et udpluk af Lasse Madsens videoer i toppen af artiklen, hvor han også beskriver den klassiske far fra Vesterbro.