Simon Emil Ammitzbøll-Bille melder sig ud af LA efter internt pres

Uenighed med folketingsgruppen ligger til grund for udmeldelsen.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille har meldt sig ud af Liberal Alliance efter uenighed i folketingsgruppen om de politiske værdier. Det skriver han på Facebook.

- Efter det store valgnederlag i juni har vi naturligt nok forsøgt at genopfinde partiet, men det er blevet tydeligt for mig, at vi ikke har været enige om en ny vej frem. Elastikken holdt ikke længere så at sige, skriver Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Siden folketingsvalget den 15. september 2011 har han været valgt for Liberal Alliance i Københavns Storkreds.

Sat på plads i internt brev

Ifølge TV 2 Nyhederne kommer Simon Emil Ammitzbøll-Billes udmelding efter internt pres fra partitoppen.

TV 2 Nyhederne er i besiddelse af et internt brev, der kræver, at den tidligere Økonomi- og indenrigsminister retter ind eller forlader partiet.

Brevet er angiveligt skrevet af et flertal af partiets hovedbestyrelse og er sendt til partiformand Alex Vanopslagh, gruppeformand Ole Birk Olesen og landsformand Leif Mikkelsen.

I brevet skulle der være oplistet en række eksempler på det, som de 14 underskrivere mener er kritisabel ageren fra Simon Emil Ammitzbøll-Billes side.

- Vi har ikke været enige i folketingsgruppen, og det er jo helt fair. Det er politik. Og derfor slutter mit medlemsskab af LA efter mere end 10 år her. Men derfor kan vi jo være lige gode venner alligevel, skriver Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

I lørdags meddelte en anden central figur i partiet - tidligere gruppeformand og politisk ordfører Christina Egelund - at hun havde meldt sig ud af partiet, fordi det "invaderes af en stigende konservatisme", som hun skrev.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere