"Selvgroet bebyggelse" skal præge byggeri på Stejlepladsen

Der er fundet en vinder i konkurrencen om, hvem der skal designe det kommende område i Sydhavnen.

De seneste måneder har tre arkitektteams konkurreret om en bebyggelsesplan for den nye bydel i Sydhavnen, Stejlepladsen.

Onsdag blev det afgjort, hvordan den nye bydel kommer til at se ud.

Vinderprojektet, som Team Christensen & Co. står bag, har fokus på områdets selvgroende natur, nærheden til vandet og bygger videre på områdets eksisterende bygninger.

- I Sydhavnen har de været meget optaget af for det første, at man skulle bevare den grønne sti og det grønne rundt om bebyggelsen.

- Det gør vi med det her vinderforslag. Det andet vi også lægger vægt på, det er, at det er meget selvgroet bebyggelse, der bliver lagt op til. Det er ikke karréer, for det vil man ikke have, siger Anne Skovbro, administrerende direktør i By & Havn, til TV 2 Lorry.

 
 
Foto: By & Havn

Krav fra beboerne

Forud for arkitektkonkurrencen har borgere og interesseorganisationer haft mulighed for at komme med input til bebyggelsesplanen.

Et synspunkt har været, at hvis der skal bygges, så skulle der bygges noget, der ikke ligner alt andet byggeri i København. Derfor er den den klassiske københavnerkarré skrottet. Man har i stedet valgt, at Stejlepladsens bebyggelse bliver lavet som klynger.

Derudover vil boligerne have en variation i højde, farver og facader, som for eksempel træ og genbrugsmaterialer.

Vinder har lyttet

Der har været stor bekymring blandt de nuværende beboere i Sydhavnen, om det har været muligt at bevare det tidligere fredede naturområde, da dette har været et stort ønske.

Team Christensen & Co har gennem hele projektet lyttet til de mange ønsker og bekymringer fra beboerne. De håber, at beboerne vil tage godt imod det kommende område.

- Jeg kan kun sige, at vi er ambitiøse i at prøve reelt at række ud til det fællesskab, der er derude og skabe noget, som også kan tilbyde noget den anden vej, fortæller Michael Christensen, der er kreativ direktør i Christensen & Co, til TV 2 Lorry.

Fra juryen lød begrundelsen for vinderforslaget:

”En enig dommerkomite finder forslaget sympatisk, enkelt og robust. Et forslag som har fundet en god balance mellem at være ambitiøst og realiserbart på samme tid.”

Det forventes, at byggeriet af kvarteret kan begynde, når lokalplanen for området er vedtaget, og der foreligger en godkendt byggesag.

 
 
Foto: By & Havn
 
 
Foto: By & Havn

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere