Sebastian fik kunst ud af et udtrådt plastiklåg fra kaffekop - få dage senere var det solgt

En kold dag i januar fik Sebastian Schmidt Sørensen øje på et stykke affald. Det lavede han et kunstværk ud af og tjente 1500 kroner

I vinter travede Sebastian Schmidt Sørensen - som så mange gange før - over Dronning Louises Bro i København, da han fik øje på det, der skulle indbringe ham en god skilling.

Et udtrådt plastiklåg fra en kaffekop. De fleste vil nok tænke, at det er affald. Men Sebastian Schmidt Sørensen fik straks en fiks idé.

- Jeg ser det her plastiklåg meget tydeligt. Jeg samler det op og undrer mig over, hvordan det er endt her. Så gik jeg hen i en genbrugsbutik på Nørrebrogade og købte en ramme til det. Indrammede låget og solgte det for 1500 kroner, siger han til TV 2 Lorry.

Sebastian Sørensens kunstværk - med den lavpraktiske titel 'Plastiklåget på Dronnings Louises Bro' - lå ikke mere end et par dage på hans nystiftede hjemmeside Thrash-Art.dk, før det blev solgt.

Og nu hænger det så i en lejlighed i København blandt andre kunstværker.

Sidenhen har Sebastian Sørensen fået andre kunstnere til at supplere siden med deres egne værker. Lige nu er ti værker sat til salg på hjemmesiden. Alle med en pris på omkring 1500 kroner.

Sådan ser kunstværket ud, som blev solgt for 1500 kroner.
Sådan ser kunstværket ud, som blev solgt for 1500 kroner.
Foto: TV 2 Lorry


Vil gerne inspirere

Ifølge stifteren af Thrash-Art.dk handler det dog ikke om at tjene penge.

- Jeg synes, det er historien om, hvorfor affaldet ligger der, som er det interessante. Jeg synes, at kunsten sætter fokus på, at der ligger skrald ude i samfundet, siger Sebastian Sørensen.

Han erkender dog også, at forretningen endnu ikke har givet overskud.

Hvis Trash-Art.dk får vind i sejlene, håber Sebastian Sørensen, at flere udenfor deres fællesskab vil lade sig inspirere af projektet.

- Det er en fed måde at lave kunst på. At folk så gerne vil have det op at hænge i stuen, synes jeg, er enormt interessant. Vi vil gerne lave det her community, hvor folk går rundt og samler skrald af egen fri vilje, og synes, det er fedt at lave deres egne kunstværker, siger han.