Se listen: Millionbeløb afsat til mindst 30 forskellige festivaler og events i København

Et hav af nye kulturoplevelser i København bliver i de kommende år til virkeligt, efter et enigt Kultur- og Fritidsudvalg i Københavns Kommune har besluttet at afsætte midler, der skal skabe kultur- og fritidsaktiviteter over hele byen.

Alverdens festivaler, aktive arrangementer og kulturelle oplevelser.

Turister og københavnere kan i de kommende år se frem til alskens festivaler og arrangementer, der blandt andet tæller Blågårds Festival, Brønshøj Sommer Jazz og Midsummer Vikings.

Det sker, efter Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har afsat midler til at støtte kultur- og fritidsaktiviteter i København.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

(Artiklen fortsætter under listen).

Festivaler og arrangementer, der foreløbigt er afsat midler til.

Der er afsat midler til foreløbigt 30 forskellige festivaler og arrangementer rundt omkring i København. Midlerne, som Kultur- og Fritidsudvalget netop har fordelt blandt de forskellige festivaler og arrangementer, kommer fra tre forskellige puljer.

Her tæller en festivalpulje og en coronapulje samt udvalgets disponible midler.

Ifølge Københavns Kommune er formålet med puljerne at skabe et mangfoldigt kulturliv over hele byen og samtidig støtte nogle af de aktører, som fortsat har brug for en håndsrækning efter coronapandemien.

Københavns Kommune påpeger også i pressemeddelelsen, at det i forhold til uddelingen af midlerne blandt festivalerne og arrangementerne er vigtigt for udvalget at få bredt kulturlivet ud i alle dele af byen, så flest mulige københavnerne og turister får gavn af dem.

Derudover skriver Københavns Kommune, at midlerne er afsat til både store festivaler og mindre nicheprægede arrangementer, der afspejler Københavns kulturliv.

I alt er der afsat midler for 5,8 millioner kroner.

På kortet nedenfor kan du få et overblik over placeringen af de foreløbige festivaler og arrangementer, som Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg har afsat midler til.

På kortet kan du se placeringen af de mange festivaler og arrangementer, der er blevet afsat midler til af Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune.
På kortet kan du se placeringen af de mange festivaler og arrangementer, der er blevet afsat midler til af Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune.
Foto: Københavns Kommune