Sarah er træt af hensynsløse forbipasserende med højttalere

Sarah Moldenhauer bliver i sommerhalvåret vækket flere gange om natten af gående diskoteker. Nu er hun gået til kamp mod støjen.

- Det er lige før jeg frygter gode vejrudsigter, fortæller Sarah Moldenhauer, der bor på Njalsgade på Islands Brygge i København. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix & privat

Regn er blevet Sarah Moldenhauers gode ven. For når det regner ved hun, at hun kun sove uforstyrret. 

Sarah Moldenhauer bor på Njalsgade på Islands Brygge i København. En gade - der forår og sommer - fungerer som hovedstrøg mellem metrostationen og det eftertragtede grønne område langs med kajen på Bryggen. 

Denne søndag er der dog usædvanligt stille.

Københavns Politi har lørdag aften indført opholdsforbud, altså gjort det ulovligt at sætte sig på græsset. Men det er kun et midlertidigt forbud, så længe der er frygt for coronavirus. 

Det er simpelthen gående diskoteker, der passerer forbi min lejlighed på Njalsgade aften og nat.

Sarah Moldenhauer, Njalsgade

Men så snart forbuddet er ophørt, vender de sol- og hyggehungrende gæster - og ikke mindst støjen - tilbage. Og det gør Sarah Moldenhauers problem altså også. 

- Det er simpelthen gående diskoteker, der passerer forbi min lejlighed på Njalsgade aften og nat. Det er meget generende og irriterende, bare fordi de gående synes det er sjovt og underholdende at høre høj musik undervejs, siger Sarah Moldenhauer til TV 2 Lorry. 

- Og det er ikke ligefrem Barry White, de spiller nede i gaden. Det er musik med rigtig meget bas, rigtig dakke-dak-musik. 

Så sent som fredag aften blev larmen for voldsom for bryggeboeren. 

- Der måtte jeg op og råbe ud ad vinduet. Adrenalinen pumpede stadig rundt, da jeg lagde mig igen. Men så begyndte det at regne, og så tænkte jeg, at nu kunne jeg sove uden larm.

- Det er lige før, jeg frygter gode vejrudsigter, siger Sarah Moldenhauer - halvt i spøg, halvt i alvor. 

Læs også Slut med høj musik på Islands Brygge i de sene aftentimer

Københavns Kommune har ellers i 2018 skærpet reglerne for, hvornår man må spille høj musik på Islands Brygge. Teknik- og Miljøudvalget vedtog et forbud mod højttalerforstærket musik i området i tidsrummet 22-08. 

Alligevel bliver Sarah Moldenhauer ofte vækket midt om natten. Derfor besluttede hun fredag, at hun ikke ville opgive uden kamp, og så gik hun til tasterne. 

- Jeg skrev et opslag på Islands Brygges Facebookgruppe, fordi jeg var desperat. Fordi jeg gerne ville høre, hvad andre, der bor på Bryggen, tænker og gør. Ér jeg bare en sur mokke, eller føler andre også, at der er et reelt problem? Jeg ville gerne have feedback, så det var for at sætte gang i noget konstruktivt, fortæller hun. 

Det er lige før, jeg frygter gode vejrudsigter.

Sarah Moldenhauer, Njalsgade

Og reaktioner og feedback fik Sarah Moldenhauer. Rigtig mange faktisk. 

- Jeg forstår præcist, hvad du mener. Jeg bor i en stuelejlighed, og jeg er også ved at blive vanvittig. Det er så respektløs en adfærd, at man mest af alt har lyst til at flytte, skriver en anden kvindelig bryggeboer i Sarah Moldenhauers opråb. 

Og hun er ikke den eneste:

- Jeg bor lige dér, hvor de gør ophold, efter deres tur ned af Njalsgade. Det er heller ikke sjovt.
Jeg elsker Bryggen, og har gjort det i mange år. De seneste 3-4 år er det dog eskaleret med larm og ballade, og jeg er også nået til den konklusion, at det er uudholdeligt. Henvendelser til Støjvagten og politiet er som at slå i en pude. Vi kan intet gøre, skriver en mandlig beboer i området. 

Støjvagten i Københavns Kommune

Hvis man har problemer med støj i Københavns Kommune kan man kontakte Støjvagten. 

 

Hvis man i weekenden er generet af akut støj fra caféer, restauranter, arrangementer eller spillesteder, kan man ringe til støjvagten på telefon 33 66 25 85. Telefonen har åbent fredag og lørdag fra kl. 21 til 03. 

 

www.kk.dk.

- Jeg bor lige ud til Havneparken og leder efter et andet sted at bo. Det er ubærligt at bo midt i en fest 4-5 måneder om året, skriver en tredje. 

- Jeg plejer at ringe til politiet som pænt kommer og lukker festerne. Jeg bor nemlig med soveværelse lige ud til vandet. Og det er virkelig vanvittigt! Er helt enig med dig, lyder det fra endnu en utilfred bryggeboer. 

I alt er der kommet 262 kommentarer på Sarah Moldenhauers opslag på Facebook. Og derfor er hun nu gået videre. 

Læs også Bassen holder Helen vågen: "Den går gennem marv og ben"

- Jeg har oprettet en Facebookgruppe, som skal samle de borgere, der vil være med til at gøre noget ved problemet.

Gruppen hedder Nej tak til Soundboks-støj på Islands Brygge

-  Jeg har aldrig været aktiv på den måde. Men jeg vil ikke opgive uden en kamp, siger Sarah Moldenhauer.

Jeg har aldrig været aktiv på den måde. Men jeg vil ikke opgive uden en kamp.

Sarah Moldenhauer, Njalsgade

Og dette er blot første skridt på vejen til at sikre en bedre nattesøvn. Ud fra de fra forslag som hun har fået, vil hun også arbejde på en henvendelse til politikerne og en underskriftindsamling.

- Jeg er godt klar over at når man bor i byen, så er der støj, men dette er ikke rimeligt, afrunder dem støjplagede Bryggeboer.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik