Sædbank indfører frække VR-briller til donorer

En specialudviklet VR-brille skal gøre donationsoplevelsen bedre for sæddonorer.

Det kunne næsten lyde som en aprilsnar.

Men det er ikke april, og det er bestemt ikke en joke.

Antallet af sæddonorer er faldet under corona-pandemien hos den danske sædbank Cryos, og derfor har virksomheden taget et nyt initiativ i brug. 

quote Vi har gjort os umage med at gøre universet og designet både naturligt og personligt, men også lidt frækt, for det er jo inspirationsmateriale.

Peter Reeslev, CEO hos Cryos International

En specialudviklet VR-brille, der skal gøre donationsoplevelsen mere behagelig.

- Løsningen med VR-brillerne er et ekstra tilbud, der skal sikre en oplevelsesrig og komfortabel donation. Derudover har vi redesignet de lokaler, som donorerne benytter. Samlet set skulle det gøre oplevelsen mere interessant og hjemlig, så donorerne bliver mere trygge ved situationen, siger Peter Reeslev, der er CEO hos Cryos International.

I corona-perioden har de eksisterende donorer skulle bestille tid for at lave en donation, og det har ifølge sædbanken medført færre donationer. 

Derudover har der været lukket for optag af nye donorer i de perioder, hvor smitten var høj, og derfor er der et efterslæb på rekruttering af nye donorer.

En fræk, kunstig verden

For Cryos, der er verdens største sædbank, er tilfredse donorer en nødvendighed, både for virksomheden og for dem, der ønsker at stifte familie, ifølge Peter Reeslev.

- Donorerne varetager en prisværdig og samfundsnyttig rolle, og derfor skal vi naturligvis gøre det så attraktivt som muligt at være donor. Vores donorer er allerede glade for oplevelsen af at besøge os, men da vi er afhængige af tilfredse donorer, er det naturligt, at vi løbende gør noget ved oplevelsen omkring selve donationen, siger han.

Peter Reeslev håber, at VR-brille vil lokke flere donorer til.
Peter Reeslev håber, at VR-brille vil lokke flere donorer til.
Foto: Cryos International

En virtual reality eller VR er en computergenereret simulation, hvor en person kan interagere i en kunstig, tredimensionel verden. VR-brillerne er donorens indgang til denne verden.

- Vi har valgt at samarbejde med specialister på området for at sikre, at løsningen bliver unik. Vi har gjort os umage med at gøre universet og designet både naturligt og personligt, men også lidt frækt, for det er jo inspirationsmateriale, fortæller Peter Reeslev med et glimt i øjet.

Cryos International har samarbejdet med virksomheden CollectiveFlow om teknologien og designprocessen. Virksomheden har specialiseret sig i netop VR-løsninger.

Unge mænd kan li' gadgets

Når donoren tager VR-brillen på, kan han vælge en film, han gerne vil se. VR-løsningen er håndfri, hvilket betyder, at donoren kan navigere i filmkartoteket udelukkende med øjnene.

Desuden er brillerne lavet af et materiale, der kan tåle den grundige rengøring, der foregår mellem hvert besøg.

quote Donorerne varetager en prisværdig og samfundsnyttig rolle, og derfor skal vi naturligvis gøre det så attraktivt som muligt at være donor.

Peter Reeslev, CEO hos Cryos International

Cryos' donorer er hovedsageligt unge mænd, og derfor mener Peter Reeslev, at gadgets og ny teknologi er oplagt at benytte. 

Med de nye tiltag er det direktørens forhåbning, at endnu flere mænd får øjnene op for sæddonation og muligheden for at hjælpe andre til at få opfyldt deres drøm om at få børn.

Er du blevet nysgerrig på, hvordan VR-brillerne virker? Cryos har lavet en video, der giver en forsmag her.