Sådan påvirker det trafikken, når 12.000 løber gennem Københavns gader i dag

Søndag rammes søndag af det årlige Copenhagen Marathon, der er tilbage efter tre års fravær på grund af corona.

12.000 maratonløbere snører skoene og begiver sig ud på de 42,195 kilometers løbetur gennem Københavns gader søndag, når Copenhagen Marathon vender tilbage efter tre års coronapause.

Det kommer naturligvis at påvirke trafikken flere steder i Hovedstaden.

Derfor henviser arrangørerne, Sparta Atletik & Løb, til, at man orienterer sig på arrangements hjemmeside for at få trafikinformation.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Kort over maraton-ruten gennem København og Frederiksberg. Med grønt vises steder, hvor man kan krydse løbet.
Kort over maraton-ruten gennem København og Frederiksberg. Med grønt vises steder, hvor man kan krydse løbet.
Foto: Copenhagen Marathon

Her kan man, udover at få et overblik over ruten, orienterer sig om parkeringsforbud, kørselsveje, og hvordan man nemmest kan komme rundt under løbefesten.

- Vi anbefaler, at man orienterer sig på vores hjemmeside og bruger vores interaktive trafikkort, som giver et godt overblik for beboerne langs ruten, tilskuerne og deltagere, siger Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta Atletik & Løb.

Det er ikke kun de private bilister, der skal finde alternative ruter på søndag. Flere busruter på dagen vil være omlagt. Derfor opfordrer arrangørerne, at man benytter sig af Metro, S-tog eller regionaltog.

Stort hit blandt udenlandske løbere

Årets Copenhagen Marathon har haft stor interesse blandt udenlandske løbere, og hele 50 procent af deltagerlisten er folk, der kommer udefra. Hele 90 forskellige nationaliteter er repræsenteret ved løbet, og det ser turismeorganisationen Wonderful Copenhagen som et godt tegn.

-  Vi arbejder målrettet på at få den internationale turisme genoprettet i hovedstaden oven på pandemien, og samtidig har vi stort fokus på at sprede turismen over hele året. Og her spiller internationale events som Copenhagen Marathon en vigtig rolle, har Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, tidligere udtalt i en pressemeddelelse.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Copenhagen Marathon i tal

Dorte Vibjerg er ikke overrasket over de mange udenlandske løbere, der gæster Danmark. 

- Vi er ikke i tvivl om, at det blandt andet skyldes, at Danmark var et af de første lande til at ophæve alle restriktioner, og vi allerede havde mulighed for at afholde store motionsarrangementer i sensommeren sidste år, har hun ligeledes tidligere udtalt i en pressemeddelelse.

Hele ruten til Copenhagen Marathon vil søndag den 15. maj 2022 være spærret for bil- og bustrafik i tidsrummet fra kl. 7.00 – 16.30. Rutedelen på Frederiksberg vil dog kun være lukket fra kl. 9.00 – 13.00.