Så mange er blevet vaccineret mod abekopper i hovedstadsområdet

I alt har omkring 2000 fået tilbudt en vaccine mod abekopper i Region Hovedstaden.

10 minutter.

Så kort tid gik der, fra at man torsdag den 11. august modtog vaccinen mod abekopper hos vaccinationscenteret i Baldersgade i København, til at den første dosis var givet. 

Det fortæller Helene Bliddal Døssing, der er vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab til TV 2 Lorry.

I alt har 885 personer i hovedstadsområdet modtaget vaccinen mod abekopper, siden Sundhedsstyrelsen torsdag gjorde det muligt for flere at få vaccinen

- Vi har inviteret omkring 2000 mennesker fra Region Hovedstaden, der modtager forebyggende behandling mod hiv-infektion, til at få vaccinen. Ud af dem er 703 blevet vaccineret fra torsdag den 11. august til søndag den 14. august. Yderligere 182 har mandag den 15. august modtaget vaccinen i vaccinationscenteret i Baldersgade, fortæller Helene Bliddal Døssing.

(Artiklen fortsætter under faktaboksen.)

Disse grupper er blevet tilbudt abekopper-vaccinen

Både tilmeldingen til vaccination og udførelsen af vaccinationsprogrammet er gået meget hurtigt, forklarer Helene Bliddal Døssing:

- Fra at opgaven blev introduceret af Sundhedsstyrelsen, gik der ganske få dage med at skaffe lokaler, personale, lave undervisningsmateriale samt undervise personalet, udarbejde patientinformation og etablere booking- og telefonsystem. Vi har løbende kunne åbne flere tider i takt med, at der er leveret vacciner til os, og det bliver vi ved med.

Helene Bliddal Døssing oplyser, at man hos Region Hovedstadens Akutberedskab ligger inde med ca. 550 vaccinedoser til de kommende dage, og at efterspørgslen på vaccinerne kan stige:

- Det er svært at sige, om kurven af antal vaccinationer knækker eller stiger. Det kommer an på, om det bliver besluttet at udvide målgruppen, der får tilbudt vaccinen.