Så højt som Herlev Hospital: Københavns højeste boligbyggeri på vej op

Byggeriet af Københavns højeste boligbygning er i fuld gang og skal stå færdigt i 2022.

Pasteurs Tårn, som det kommer til at se ud, når det står færdigt. Grafik: Carlsberg Byen

I et af Københavns nye boligkvarterer, Carlsberg Byen, står højhuset Bohrs Tårn foreløbig og rager alene i vejret.

Men det er snart slut. For uge for uge skyder områdets nye højdespringer, Pasteurs Tårn, til vejrs.

Byggeriet er i fuld gang og rager foreløbig syv etager i vejret. Men der skal yderligere 30 etager oven på, før tårnet er oppe i den planlagte højde på 120 meter.

Læs også Højhusbyggeri til 1,5 milliarder: Lejligheder ud til kysten skyder op

Pasteurs Tårn bliver et af i alt ni højhusbyggerier i Carlsberg Byen, og det vil i kraft af højden på 120 meter kunne ses langvejs fra. Højhuset får samme højde som Herlev Hospital, der i dag er Danmarks højeste etagebyggeri.

Højhus med tomme lejligheder

Få stenkast fra det nye højhusbyggeri ligger Carlsberg Byens foreløbig eneste færdige højhusbyggeri, Bohrs Tårn, der er hundrede meter højt. Her er der - flere år efter indvielsen stadig en hel del tomme lejligheder.

TV 2 Lorry har tidligere spurgt Carlsberg Byens administrerende direktør Jens Nyhuus til den satsning, der ligger i at bygge højhuse på livet løs, mens man stadig ikke har solgt lejlighederne i Bohrs Tårn.

Læs også Nu kommer tårnene: København skyder i vejret

 -Jeg er ikke bekymret. Vi har forskellige produkter på hylden i Carlsberg Byen. Bohrs Tårn er én type lejligheder, og nogle af de nye tårne, vi sætter i gang, er en helt anden type lejligheder, har Jens Nyhuus tidligere forklaret.

Dermed sigter han til, at lejlighederne i Pasteurs Tårn bliver noget mindre end de op til 190 kvadratmeter store lejligheder, der breder sig i Bohrs Tårn. Og salgsprisen bliver dermed noget mere spiselig. Og det er formentlig afgørende, hvis københavnerne skal lære at bo højt.

- Pasteurs Tårn bliver med sine 120 meter Carlsberg Byens højeste tårn og vil arkitektonisk være i familie med de øvrige otte tårne, dog med sit eget udtryk præget af placeringen tæt på de fredede bygningsværker Maskincentralen, Kedelhallen og De Hængende Haver har Jens Nyhuus påpeget.

Boliger og erhverv

Pasteurs Tårn får i alt 172 lejligheder, som til sammen får et areal på 18.300 kvadratmeter. Og hertil kommer 14.000 kvadratmeter, der skal bruges til erhvervsformål og 2.400 kvadratmeter detailhandel. Dermed vil der være butikker og cafeer i og omkring bygningen.

Tårnet bliver en del af en samlet karré, der vender mod J. C. Jacobsens Have.

I modsætning til Bohrs Tårn bliver flere af lejlighederne i Pasteurs Tårn udstyret med altaner.

Det er den svenske arkitektvirksomhed Wingårdhs, der sammen med Vilhelm Lauritzen Arkitekter har tegnet det højtragende bygeri, hvor facaderne skal dækkes med rødbrunt metal, som med årene bliver rustfarvet.

Pasteurs Tårn bliver dog ikke Danmarks højeste boligbyggeri. Den titel kan et nybyggeri i Aarhus - Lighthouse - løbe med. Det skal som Pasteurs Tårn stå færdigt i 2022 og bliver 142 meter og 46 etager højt.

Fransk biolog lægger navn til københavnsk højhus

  • Det er den franskfødte biolog, Louis Pasteur, der lægger navn til Carlsberg Byens nye højdespringer.
     
  • Louis Pasteur levede fra 1822 til 1895 og blev kendt for at opfinde den varmebehandling, der uskadeliggør sygdomsfremkalende mikroorganismer, og som samtidig reducerer antallet af fordærvelsesbakterier, gær og skimmelsvampe i levnedsmidler - den såkaldte pasteurisering.
     
  • Pasteurisering er vigtig, når der produceres flydende produkter, der skal kunne holde sig - for eksempel mælk, frugtsaft - og øl. 
Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik