Så højt som Herlev Hospital: Københavns højeste boligbyggeri på vej op

Byggeriet af Københavns højeste boligbygning er i fuld gang og skal stå færdigt i 2022.

I et af Københavns nye boligkvarterer, Carlsberg Byen, står højhuset Bohrs Tårn foreløbig og rager alene i vejret.

Men det er snart slut. For uge for uge skyder områdets nye højdespringer, Pasteurs Tårn, til vejrs.

Byggeriet er i fuld gang og rager foreløbig syv etager i vejret. Men der skal yderligere 30 etager oven på, før tårnet er oppe i den planlagte højde på 120 meter.

Pasteurs Tårn bliver et af i alt ni højhusbyggerier i Carlsberg Byen, og det vil i kraft af højden på 120 meter kunne ses langvejs fra. Højhuset får samme højde som Herlev Hospital, der i dag er Danmarks højeste etagebyggeri.

Højhus med tomme lejligheder

Få stenkast fra det nye højhusbyggeri ligger Carlsberg Byens foreløbig eneste færdige højhusbyggeri, Bohrs Tårn, der er hundrede meter højt. Her er der - flere år efter indvielsen stadig en hel del tomme lejligheder.

TV 2 Lorry har tidligere spurgt Carlsberg Byens administrerende direktør Jens Nyhuus til den satsning, der ligger i at bygge højhuse på livet løs, mens man stadig ikke har solgt lejlighederne i Bohrs Tårn.

 -Jeg er ikke bekymret. Vi har forskellige produkter på hylden i Carlsberg Byen. Bohrs Tårn er én type lejligheder, og nogle af de nye tårne, vi sætter i gang, er en helt anden type lejligheder, har Jens Nyhuus tidligere forklaret.

Dermed sigter han til, at lejlighederne i Pasteurs Tårn bliver noget mindre end de op til 190 kvadratmeter store lejligheder, der breder sig i Bohrs Tårn. Og salgsprisen bliver dermed noget mere spiselig. Og det er formentlig afgørende, hvis københavnerne skal lære at bo højt.

- Pasteurs Tårn bliver med sine 120 meter Carlsberg Byens højeste tårn og vil arkitektonisk være i familie med de øvrige otte tårne, dog med sit eget udtryk præget af placeringen tæt på de fredede bygningsværker Maskincentralen, Kedelhallen og De Hængende Haver har Jens Nyhuus påpeget.

Boliger og erhverv

Pasteurs Tårn får i alt 172 lejligheder, som til sammen får et areal på 18.300 kvadratmeter. Og hertil kommer 14.000 kvadratmeter, der skal bruges til erhvervsformål og 2.400 kvadratmeter detailhandel. Dermed vil der være butikker og cafeer i og omkring bygningen.

Tårnet bliver en del af en samlet karré, der vender mod J. C. Jacobsens Have.

I modsætning til Bohrs Tårn bliver flere af lejlighederne i Pasteurs Tårn udstyret med altaner.
I modsætning til Bohrs Tårn bliver flere af lejlighederne i Pasteurs Tårn udstyret med altaner.

Det er den svenske arkitektvirksomhed Wingårdhs, der sammen med Vilhelm Lauritzen Arkitekter har tegnet det højtragende bygeri, hvor facaderne skal dækkes med rødbrunt metal, som med årene bliver rustfarvet.

Pasteurs Tårn bliver dog ikke Danmarks højeste boligbyggeri. Den titel kan et nybyggeri i Aarhus - Lighthouse - løbe med. Det skal som Pasteurs Tårn stå færdigt i 2022 og bliver 142 meter og 46 etager højt.

Fransk biolog lægger navn til københavnsk højhus

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere