S-kandidats Facebook hacket: Sendte fuckfinger-emojis til frivillige

Mette Reissmann (S) fik først hacket sin Messenger og så sin Facebook. Fra Facebook lyder det, at de nok skal fikse det. Men først efter valget.

Forleden fik kandidat for Socialdemokratiet og tv-vært Mette Reismann (S) en besked over den sociale medie-tjeneste Messenger. Beskeden var fra en frivillig og lød: “Er du vred på mig?”

Mette Reissmann studsede over det og skrev straks tilbage: “Hvorfor skulle jeg dog være det?

Skrev svar med fuckfinger-emoji

- Da jeg skrev tilbage og spurgte hvorfor, fortalte min frivillige - som er en af dem, der har knoklet allerhårdest for mig - at hun havde modtaget et svar på fra mig på Messenger, hvor jeg havde sendt to emojis - og dem, der forestiller en fuckfinger, fortæller Mette Reissmann til TV 2 Lorry:

- Jeg kan slet ikke beskrive, hvor meget i panik jeg gik. Selvfølgelig havde jeg ikke gjort det. Hvad pokker foregik der?

Udsat for hackerangreb

Det viste sig, at Mette Reissmanns Messenger var blevet hacket. Og i weekenden blev også hendes Facebook overtaget af hackere. Men da hun meldte det til Facebook, lød svaret, at det skulle de nok fikse: På fredag. Eller måske onsdag.

- Men det er jo alt for sent, hvis de først fikser det onsdag eller fredag - der er valget jo forbi, siger Mette Reissmann:

- Jeg har bygget min Facebook op siden 2014 og kørt valg siden januar i år. At det hele bliver taget fra mig her op til valget, er det mest stressende, jeg nogensinde har prøvet.

Udover at stille op for Socialdemokratiet i København er Mette Reissmann også medlem af Folketinget og kendt fra tv-programmet Luksusfælden.

Bekymret for konsekvenser

Er du bekymret for, hvorvidt det her vil få konsekvenser for dit valg?

- Ja! Det er jo ingen hemmelighed, at Socialdemokratiet ikke står stærkt i meningsmålingerne, og det kan helt klart få store konsekvenser for mig. Herefter tænker jeg på, hvem hackerne ellers har skrevet til. Hvem de er? Og hvorfor de gør det her mod mig så få døgn før valget? Og gør de det, fordi de ikke kan lide mig? Ikke kan lide Socialdemokratiet? Eller fordi jeg er kendt? Jeg er topparanoid lige nu, siger Mette Reissmann, som endelig mandag eftermiddag kom i kontakt med Facebook Danmark.

- De har lovet at forsøge at hjælpe. Men vi er ikke i mål nu, for jeg har stadig ikke adgang til min egen Facebook. Jeg har dog hørt, at jeg tilsyneladende ikke er den eneste kandidat. Og i så fald er det jo ikke bare ubehageligt, men et demokratisk problem.