Rystet nabo til skuddrab: "Vi har været fri for den slags meget længe"

En mand er dræbt af skud torsdag eftermiddag på Nørrebro i København.

En mand er torsdag dræbt efter at være blevet skudt i ryggen på Nørrebro i København. 

I Nørrebro Lokaludvalg er formand, Mogens Petersen, forfærdet over eftermiddagens hændelser.

- Det er trist. Det har været så dejligt at være fri for den slags meget længe. Og at vi nu skal igennem den her form for vold i bydelen igen er trist.

- Det er forfærdeligt, at det sker midt i myldretiden, hvor alle mulige andre mennesker bliver blandet ind i det. Der må være mange mennesker, der har bevæget sig rundt.

quote Det er forfærdeligt, at det sker midt i myldretiden

Mogens Petersen, formand for Nørrebro Lokaludvalg

Nørrebro Lokaludvalgs Facebook-side skriver en mor, at hun er glad for, at hendes datter ikke var på vej hjem fra en ven, da der blev skudt. 

- Jeg kan godt forestille mig, hvordan det er at være forælder her. Vores håb er nu, at der kommer en bemandet politistation derned for at skabe tryghed.

- Jeg ved, at politiet har været opmærksomme på hashhandlen på Skodsborggade på et tidspunkt, men jeg ved ikke, om de står der i dag. Men jeg har fået breve fra bekymrede naboer om det. 

Skudt i ryggen

Politiet fik anmeldelse om skud på Nørrebro i København omkring 16.25. 

- Vi kommer derud, hvor vi kan konstatere, at én person er ramt af skud i ryggen. Personen bliver kørt på hospitalet. Kort efter får vi at vide, at personen er afgået ved døden, siger vagtchef Martin Kajberg til TV 2 Lorry.

Den nu afdøde mand blev fundet i området omkring Nørrebrogade og Sorgenfrigade. Det oplyser politiinspektør i Københavns Politi Rasmus Bernth Skovsgaard til TV 2 Lorry.

Politiet er dog endnu ikke er klar over, om findestedet er det samme som gerningsstedet.

- Vi er derude med efterforskere og uniformeret politi for at skabe tryghed, siger Rasmus Bernth Skovsgaard til TV 2 Lorry.

Dele af Nørrebro er nu spærret af. Det gælder blandt andet dele af Nørrebrogade, hvor buslinjen 5C er omlagt. 

Flere skyderier i år

Skyderiet torsdag aften kommer efter et halvt års tid uden skuddrab. Sidste gang var den 3. juli i sommer, hvor 22-årig mand mistede livet på Christiania.

En ukendt gerningsmand skød ham, mens han sad med en gruppe personer i Pusher Street. En 31-årig mand blev desuden såret i angrebet.

11. november blev et skyderi anmeldt i Tingbjerg i København. Her blev ingen personer ramt, men Københavns Politi oplyste dengang, at de efterforskede skyderiet som en del af et opgør i bandemiljøet.


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Valg til Folketinget