Rumænsk bagmand bag indbrudsbande anholdt: Men hvem ejer tyvekosterne?

I april måned modtog Københavns Politi en lastbil med tyvekoster fra Rumænien, som de mener stammer fra indbrud i Danmark, og nu beder de om hjælp til at finde ejerne af de mange ting.

Københavns Politi mistænker en herboende 32-årig rumæner for at være bagmand i et organiseret netværk af kriminelle, der har stået bag indbrud og tyverier og efterfølgende sendt tyvekosterne til Rumænien. 

Efter længere tids efterforskning i sagen lykkedes det i april Københavns Politi at få fat i en hel lastbil fra Rumænien med genstande, de formoder er blevet stjålet i Danmark. 

- Vi håber, at borgere på Sjælland, som i løbet af de seneste par år har været udsat for indbrud eller tyveri, vil gå ind og se, om deres stjålne ejendele er blandt kosterne, så de kan få dem retur. Det kan også hjælpe os til at finde ud af, hvor tingene er stjålet fra, og dermed fungere som hjælp til en fuld opklaring af sagen, siger Jens Cappelèn, der er politikommissær og leder af Københavns Politis indbrudssektion.

Stammer fra 50 forhold

Politiet mener, at tyvekosterne stammer fra 50 indbruds- eller tyveriforhold, og udover den 32-årige er fem personer blevet anholdt i sager, der er udløbet af sagen om den 32-årige. 

- Vi vurderer, at den 32-årige mand har spillet en nøglerolle for en meget organiseret, professionel gruppe af omrejsende kriminelle ved at transportere deres tyvekoster ud af landet og sælge det videre. Jeg er derfor rigtig godt tilfreds med, at vi har anholdt ham og fundet frem til kosterne, som nu skal leveres tilbage til rette ejere, siger Jens Cappelèn. 

Du kan se billeder af nogle af de beslaglagte tyvekoster på dette link

Tre andre blev i forbindelse med ransagningen af den 32-årige mands adresser i Danmark anholdt i Brøndby den 4. februar 2021. De har fået en straksdom på 40 dages fængsel og udvisning med indrejseforbud i seks år for at have begået en række indbrud på Sjælland og solgt varerne videre til den 32-årige mand.