Royal Run kommer igen til Hovedstaden - nu med ny, efterspurgt distance

Royal Run kulminerer igen i København og på Frederiksberg, når det løber af stablen i 2020. Det sker dog med en ny distance, der skal få endnu flere i løbeskoene.

Kronprins Frederik var skadet ved sidste års Royal Run og løb derfor ikke med. Meldingen er dog, at han løber 10 kilometer i København ved Royal Run i 2020. Foto: Royal Run

I 2020 afsluttes Royal Run igen i København og på Frederiksberg. Sidste år løb Kronprinsen ikke selv, men det gjorde Kronprinsesse Mary til gengæld. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

1 af 2

For tredje år i træk bliver danskerne inviteret til et helt særligt løb med et kongeligt strejf - nemlig Royal Run.

Og igen i 2020 løbes den store finale i København og på Frederiksberg.

Løbet afholdes den 1. juni 2020 og skydes i gang i Sønderborg i Sønderjylland, dernæst går turen til Aalborg, Odense og til sidst til Hovedstaden.

Læs også Hvor der er vilje, er der vej: 5-årige Ella løber Royal Run trods spastisk lammelse

Som noget helt nyt vil man også kunne tilmelde sig en løbe-distance på fem kilometer i København og på Frederiksberg.

00:46

Hør Kronprinsens invitation til Royal Run her.  Foto: Royal Run

Luk video

Vi glæder os derfor meget til at kunne byde de mange deltagere velkommen til endnu en løbefest i København og Frederiksbergs gader i 2020.

Dorte Vibjerg, direktør i Sparta, der er medarrangør af Royal Run

De to forrige år var det kun muligt at løbe enten one mile, der svarer til 1,6 kilometer, eller 10 kilometer i Hovedstaden. Den nye distance giver nye muligheder, siger Dorte Vibjerg, direktør i Sparta, der er medarrangør af Royal Run.

- For dem, der tidligere har deltaget på mile-distancen, vil fem kilometer være et perfekt springbræt til at komme videre til 10 kilometer og på sigt måske længere distancer, siger Dorte Vibjerg.

Flere billetter

I 2019 kunne løbere tilmelde sig fem kilometer-distancen i de øvrige byer, men ikke i Hovedstaden - og det skyldtes, at man ville være sikker på, at man på en forsvarlig måde kunne have så mange mennesker omkring især Amalienborg Slotsplads.

Læs også Efter Royal Run: Flere melder sig ind i løbeklubber

Fem kilometer-distancen blev i 2019 efterspurgt af mange i Hovedstaden - og i 2020 har Sparta vurderet, at man på en sikker måde nu kan åbne op for billetter til en fem kilometer-rute.

I 2019 kunne Kronprinsen ikke selv løbe, da han var ramt af en diskosprolaps. I stedet cyklede han foran løberne på 10 kilometer-distancen. Foto: Royal Run

Derudover øges antallet af billetter til løbefesten, så der i 2020 bliver sat 50.000 billetter til salg i København og på Frederiksberg. I 2019 løb cirka 45.000 med i Hovedstaden.

Der sættes 20.000 billetter til salg til henholdsvis 10-kilometer-distancen og one mile-distancen. Fem kilometer-distancen udloves der 10.000 billetter til.

- Vi glæder os derfor meget til at kunne byde de mange deltagere velkommen til endnu en løbefest i København og Frederiksbergs gader i 2020, siger Dorte Vibjerg.

Tilmelding til Royal Run i 2020 åbner den 19. november.

Læs også Børnehave tager forskud på Royal Run - og overraskes af kronprinsen

I alt løb 82.028 med i alle landets byer i 2019.

Kronprinsen løber med i 2020

Sidste år blev Kronprinsen ramt af en diskosprolaps, der forhindrede ham i at løbe 10 kilometer i Hovedstaden. Han cyklede i stedet foran, da eliteløberne spurtede afsted.

I 2020 vil Kronprinsen - ligesom ved første Royal Run i 2018 - slutte dagen af med at løbe 10 kilometer i København og på Frederiksberg.

Ved det første Royal Run løb han one mile i fire byer, mens han sluttede af med 10 kilometer i København og på Frederiksberg på en og samme dag. De 10 kilometer klarede han på 57 minutter på trods af rygsmerter.

Kronprinsens familie har til gengæld deltaget alle år - og i 2019 løb alle fire børn one mile-distancen i København.

00:40

Her løber Kronprinsens fire børn afsted forrest i distancen one mile. Foto: TV 2

Luk video

Deres far tog imod dem på målstregen.

På en skala fra et til ti landede far Frederik på en ni'er i stolthed over sine børns præstation på distancen 1609 meter i København. Foto: Royal Run

Fakta om Royal Run

  • Royal Run 2020 afholdes d. 1. juni 2020.
  • I 2020 afholdes Royal Run i Sønderborg, Aalborg, Odense og København/Frederiksberg.
  • På Bornholm bliver der Royal Run uden royal deltagelse.
  • Royal Run 2019 blev afholdt d. 1. juni på Færøerne og 10. juni 2019 i Aalborg, Aarhus og København/Frederiksberg samt på Bornholm uden royal deltagelse.
  • Over 82.000 var tilmeldt Royal Run 2019.
  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af HKH Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
  • Tilmelding og information: www.royalrun.dk

Royal Run fik flere i løbeskoene

De to omgange af Royal Run har vækket danskernes løbelyst, vurderede DGI tidligere på året.

15 storkøbenhavnske løbeklubber oplede en samlet fremgang på 509 medlemmer i 2018. Og det samme billede viste sig i 2019, hvor DGI vurderede på baggrund af spørgeskemaundersøgelser blandt deltagerne ved Royal Run i København/Frederiksberg, at 409 har meldt sig ind i løbeklubber i Storkøbenhavn.

Det sker i en tid, hvor løbeklubberne på landsplan samlet set mistede 2.983 medlemmer.

Se flere billeder fra Royal Run i 2019 her: 

00:42 Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik