Rørende gestus efter fund af supersjælden cykel

En værdifuld cykel er vendt tilbage til sin ejermand efter at være blevet forladt foran en slikbutik i Søborg. Nu har ejeren af slikbutikken gjort en rørende gestus.

En mand vågnede til sin store forfærdelse op en morgen i november, og væk var hans bil. Men det værste var, at pladsen, hvor hans sjældne og meget specielle cykel opbevares, stod tom.

Cyklen, som ikke er en helt almindelig cykel, har nemlig fulgt Henrik Nielsen i tykt og tyndt og har den helt særlige ære af at være en Team Rynkeby-cykel, som velgørenhedscykelholdet cykler til Paris på for at samle penge ind til Børnecancerfonden.

quote Jeg har kørt omkring 10.000 kilometer på den og kender derfor dens små styrker og svagheder, og jeg kunne aldrig drømme om at skille mig af med den.

Henrik Nielsen, Team Rynkeby-rytter

Rynkeby-cyklen, som er gul og hedder en Bianchi-racer, er skabt til køre på de seje etaper ned gennem Danmark og videre til Tyskland, Holland og Belgien, for så at ende turen i Frankrig.

Henrik Nielsens forhold til cyklen var noget helt særligt, for to gange har han kæmpet sig til Frankrigs hovedstad på det gule jernlyn.

Det var en cykel som vist på billedet, der blev stjålet og siden genforenet med sin ejer.
Det var en cykel som vist på billedet, der blev stjålet og siden genforenet med sin ejer.
Foto: Emma Laycock/Team Rynkeby

- Jeg har normalt ikke specielle følelser for materielle ting, men Team Rynkeby-cyklen betyder rigtig meget for mig. Der er så mange gode minder forbundet med den, fortæller Henrik Nielsen, som har en fortid som professionel fodboldspiller. Cyklen var kommet for at blive:

- Jeg har kørt omkring 10.000 kilometer på den og kender derfor dens små styrker og svagheder, og jeg kunne aldrig drømme om at skille mig af med den, fortsætter han.

Selvom den særlige og sjældne cykel var pist forsvundet fra Henrik Nielsens bopæl, dukkede den i mellemtiden op foran en slikbutik i Søborg.

Dumpet foran Pinnochio slikbutik

Muhammed Badawi har sin daglige gang til og fra slikbutikken, Pinnochio Slikbutik i Søborg, som han driver sammen med sin far. Derfra sprang det ham også i øjnene, da der en morgen stod en ulåst, gul racercykel op ad butiksruden.

-  Jeg var ikke klar over, hvad det var for en cykel, så jeg tog bare et billede af den og lagde det op i vores lokale Facebook-gruppe og spurgte, om der var nogen, der manglede den, siger Muhammed Badawi.

Det var foran butiksruden her, at Team Rynkeby-cyklen stod ulåst. (Butikken hedder nu Pinnochio Slikbutik red.)
Det var foran butiksruden her, at Team Rynkeby-cyklen stod ulåst. (Butikken hedder nu Pinnochio Slikbutik red.)
Foto: Google maps - Street View

Herefter gik det stærkt, for Facebook-gruppens medlemmer skrev tilbage, at det var en Team Rynkeby-cykel og rådede Muhammed til at tage kontakt til Team Rynkeby Fonden.

Efter bare et døgn havnede cyklen hos sin ejermand igen.

Omsætning fra juleguf skal gå til syge børn

Men her slutter historien ikke.

Efter mødet med Henrik Nielsen og udvekslingen af den gule jernhest, blev Muhammed Badawi nemlig bekendt med arbejdet, som Team Rynkeby-projektet udfører for Børnecancerfonden, og det gjorde stort indtryk på indehaveren af Pinnochio Slikbutik.

For at kunne hjælpe Team Rynkeby i arbejdet med kræftramte børn har Muhammed Badawi og hans far besluttet, at omsætningen for julegodtesalg d. 23. december ubeskåret skal gå til Team Rynkebys indsamling til Børnecancerfonden.

- Det er vores ydmyge bidrag til de syge børn og det arbejde, som Team Rynkeby gør for Børnecancerfonden. Jeg er ikke klar over, hvor stort et bidrag det ender med at være, men forhåbentligt kan det blive til lidt, siger Muhammed Badawi.

Team Rynkeby

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

download

Lagde du mærke til noget i luftrummet over København? Sådan så det ud fra ballonskipperens perspektiv

Flodhest

Se billederne: Københavns Zoo har fået en ny beboer

20190816-161950-L-1920x1280we

Bryllupsbilleder fra LGBT+ personer efterlyses til stor udstilling

Nordsjællands Veterantog

Veterantog søger hjælp: Corona har punkteret økonomien

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere