Rock-veteraner på vej til Royal Arena

Det legendariske rockband, Deep Purple, lægger vejen forbi København til efteråret.

Deep Purple spillede på Jelling Festival i 2007 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Da-da-dahhh

Da-da-da-dahhh

Da-da-daa-da-dahhh

I 1972 udkom den engelske rockgruppe Deep Purples album Machine Head, og på det lå nummeret Smoke On The Water, der med sit karekteristiske guitarriff er blevet et af de mest kendte og levedygtige rocknumre i historien.

Læs også Royal Arena evakueret under stort show

29. september kan du høre Deep Purple spille nummeret for fuld udblæsning i Royal Arena.

I rocksammenhæng er det lidt af en dinosaur, der kommer til Danmark. Dinosauren er i den grad ganske levende, men Deep Purple blev dannet allerede i 1968 og har i årene siden haft stor udskiftning på posterne. Såldes var det en kort overgang på tale, at danske Ivan Pedersen var på tale som forsanger, da bassisten Roger Glover var imponeret over danskerens stemme.

Mange gange i Danmark

Bandet har været i Danmark adskillige gange, og på deres første besøg spillede de så ydmygt et sted som Parkskolen i Taastrup. Det var den 20. april 1968, og siden er populariteten som bekendt vokset enormt. Dermed er det ikke en skole på Vestegnen, men Royal Arena, der lægger scene til de gamle hård-rockere.

Læs også Populær festival åbner billetsalget

Ifølge koncertarrangøreren Live Nation står Deep Purple bag et pladesalg på mere end 100 millioner eksemplarer. Og de rummer et stort antal hits - med Smoke On The Water som det nok mest kendte. Men mange af deres andre numre har efterhånden klassikerstatus og vil også kunne opleves ved koncerten i Royal Arena.

Billetsalget starter 31. januar klokken 10.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?