Rock-veteraner på vej til Royal Arena

Det legendariske rockband, Deep Purple, lægger vejen forbi København til efteråret.

Da-da-dahhh

Da-da-da-dahhh

Da-da-daa-da-dahhh

I 1972 udkom den engelske rockgruppe Deep Purples album Machine Head, og på det lå nummeret Smoke On The Water, der med sit karekteristiske guitarriff er blevet et af de mest kendte og levedygtige rocknumre i historien.

29. september kan du høre Deep Purple spille nummeret for fuld udblæsning i Royal Arena.

I rocksammenhæng er det lidt af en dinosaur, der kommer til Danmark. Dinosauren er i den grad ganske levende, men Deep Purple blev dannet allerede i 1968 og har i årene siden haft stor udskiftning på posterne. Såldes var det en kort overgang på tale, at danske Ivan Pedersen var på tale som forsanger, da bassisten Roger Glover var imponeret over danskerens stemme.

Mange gange i Danmark

Bandet har været i Danmark adskillige gange, og på deres første besøg spillede de så ydmygt et sted som Parkskolen i Taastrup. Det var den 20. april 1968, og siden er populariteten som bekendt vokset enormt. Dermed er det ikke en skole på Vestegnen, men Royal Arena, der lægger scene til de gamle hård-rockere.

Ifølge koncertarrangøreren Live Nation står Deep Purple bag et pladesalg på mere end 100 millioner eksemplarer. Og de rummer et stort antal hits - med Smoke On The Water som det nok mest kendte. Men mange af deres andre numre har efterhånden klassikerstatus og vil også kunne opleves ved koncerten i Royal Arena.

Billetsalget starter 31. januar klokken 10.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Færgekroen hejses ind i Tivoli

playHer bliver en ny udgave af Tivolis Færgekroen hejst ind

Grand Teatret

Københavnsk nichebio kåret blandt verdens smukkeste

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

20_percent

playOplev i weekenden: Plant foråret frem

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere