Restauration sigtet for ikke at lukke klokken 22

Københavns Politi uddelte ingen bøder for at bryde opholdsforbuddet i de to københavnske zoner, men har rejst sigtelse mod en restauration i Indre By, som ikke lukkede i tide.

Opdatering klokken 10.10:
Det fremgik tidligere, at restaurationen, som politiet har sigtet for ikke at lukke i tide, ligger i Kødbyen. Der var her tale om en misforståelse. Stedet ligger i Københavns Indre By.

Torsdag aften og natten til fredag i delene af København med opholdsforbud forløb uden behov for, at politiet måtte fatte bødeblokken og pådutte borgere en afgift på 2.500 kroner.

Der blev således ikke udstedt bøder i hverken opholdsforbudsområderne af Nørrebroparken eller Kødbyen på Vesterbro.

Det oplyser Københavns Politi.

- Det har forløbet rimelig fredeligt, og vi har ikke haft behov for at uddele bøder. Men det var også billedet sidste torsdag, hvor billedet så ændrede sig fredag aften og lørdag aften, siger Rasmus Agerskov Schultz, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, til TV 2 Lorry.

I denne uge indførte politikredsen opholdsforbud i dele af Nørrebroparken fra klokken 18 til klokken 06 fra torsdag aften til søndag morgen, og i Kødbyen på Vesterbro fra klokken 22 til klokken 02 på samme dage.

Forbuddet mod at tage ophold i Kødbyen kom i kølvandet på de skærpede coronarestriktioner for hovedstadsområdet, som regeringen tirsdag præsenterede.

Disse indebærer blandt andet, at alle barer, caféer og restaurationer i 17 kommuner i hovedstadsområdet skal lukke senest klokken 22.

Restauration sigtet for ikke at lukke i tide

Og lige netop det formåede en restauration i det indre København ikke at gøre, fortæller Rasmus Agerskov Schultz. Det opdagede politiet, som fik lukket stedet.

- Det var ikke sådan, at vi stod uden foran og ventede på, at klokken blev ét minut over 22, og så gik ind og sagde, at fælden klappede. Klokken var et godt stykke over 22, og stedet havde fortsat åbent og gæster. Så nu har vi rejst en sigtelse mod stedet, siger vicepolitiinspektøren.

Læs mere om den sag i artiklen her.

Rasmus Agerskov Schultz hæfter sig dog ved, at gæster og restaurationerne inden for opholdsforbudszonen torsdag aften lod til at respektere opholdsforbuddet.

Men det billede ventes at ændre sig fredag aften, påpeger han.

- I den forgangne weekend så vi, at alt for mange ikke havde den nødvendige respekt. Så vores appel er fortsat, at man kraftigt overvejer, om man absolut skal deltage i festerne. Og så vil jeg understrege, at politiet har en forhøjet tilstedeværelse i opholdszonerne, men også en øget tilstedeværelse i resten af byen og især hotspots, siger Rasmus Agerskov Schultz.

Indtil videre gælder opholdsforbuddene i zonerne ved Nørrebroparken og i Kødbyen frem til søndag morgen.

Her er der opholdsforbud og hotspots i København

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Ishøj Bycenter.

Skruen uden ende: Fra torsdag lukkes butikker i Ishøj igen

40_percent

playBranchedirektør: Derfor er tøjbutikker hårdt ramt på trods af genåbning

20201115-163525-A-1920x1441we

Folketinget lemper rejserestriktioner i fire faser

Magnus Heunicke

Partiledere skal drøfte vaccinesituation med Heunicke onsdag

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere