Restaurant vil undgå corona-konkurs: Indfører take away og sælger ud af vinlageret

Kun få mennesker vil spise på restaurant for tiden. Så nu må restauranter finde andre måder, at tjene penge til at betale regningerne.

Der kommer i øjeblikket kun ganske få gæster til spisestedet Baglokalet på Amager. Nu udvider de med take away og vinsalg for at få penge i kassen. Foto: Baglokalet

Mange restauranter og cafeer er økonomisk hårdt presset i disse corona-tider, fordi vi forbrugere har taget myndighedernes råd til os, og derfor bliver væk og i stedet selv laver vores mad derhjemme.

Situationen er ved at tage livet af restauranten Baglokalet på Amager, der i desperation efter omsætning har ændret konceptet og på Facebook beder deres sædvanligvis trofaste kunder om hjælp.

- Situationen er kritisk. Vi har brug for penge nu og her for at kunne betale alt fra husleje til lønninger og leverandører, siger Andreas Hein, der er medejer af Baglokalet.

- Det her er desværre ikke en stille bøn - det er et stort råb om hjælp. Vi bryder os på ingen måde om at gå tiggergang, men hellere det end at se Baglokalet være fortid, skriver Baglokalet i et Facebook-opslag fra i fredags, som de har givet overskriften NØDRÅB.

Take away gennem køkkenvinduet

Baglokalet skulle i denne weekend levere mad til både en konfirmation og en barnedåb, men begge selskaber har aflyst, fordi de ikke vil samle så mange folk. Og i restauranten kom der torsdag aften kun otte personer forbi til aftensmad, hvilket blot er en brøkdel af, hvad der kommer på en normal aften.

Hvis situationen med et nedlukket land fortsætter ind i maj måned, hvor vi har utrolig mange selskaber, så bliver det altså for alvor kritisk

Andreas Hein

I erkendelse af at folk ikke vil forsamles i restauranten, så vil Baglokalet i de kommende uger tilbyde kunderne, at få retterne med som take away leveret direkte igennem et vindue i køkkenet.

Ved at gennemføre betalingen med MobilePay eller med dankortets kontaktløse funktion kan kunderne helt undgå at komme i nærkontakt med hverken personalet eller andre kunder.

 -Vi håber, at det kan lokke nogle folk til, som ellers er bekymrede for coronavirussen. Vores vinduer kan heldigvis åbnes vidt op, så maden kan komme ud den vej. Vi overvejer også, om vi skal tænde en grill udenfor, så vi så kan sælge grillmad i en takeaway-boks sammen med en omgang salat, siger Andreas Hein.

Sælger ud af vinlageret for at få penge i kassen

En stor del af Baglokalets omsætning kommer normalt fra firmaers frokostordninger og fra madleverancer til store private fester, men i disse dage er begge dele blevet afbestilt i stor stil. Derfor er to kokkeelever blevet sendt hjem uden løn, indtil krisen er ovre.

Vi har lige hentet 3-4 paller vin, og som situationen har udviklet sig, så har vi altså mere brug for penge i kassen, end for vin i pallevis

Andreas Hein

I et forsøg på at få penge i kassen begynder Baglokalet nu at sælge ud af deres egenimporterede vinlager. For 50 kroner kan kunder nu snuppe en enkelt flaske italiensk vin med hjem, og for 250 kroner kan man købe en hel kasse.

- Vi har lige hentet tre-fire paller vin, og som situationen har udviklet sig, så har vi altså mere brug for penge i kassen end for vin i pallevis, siger Andreas Hein.

Der står lige nu vin i kassevis i Baglokalet, og lokale borgere kommer forbi for at købe flskerne og støtte butikken

- For kunderne er det jo sådan set lige meget, om de køber deres vin hos os, hos en vinhandler eller i et supermarked, men her kan de altså være sikker på, at de kan hjælpe en virksomhed i nød, siger Andreas Hein, der håber på lokalbefolkningens opbakning.

Fordi kassebeholdningen lige nu er presset, så håber Baglokalets ejere også, at kunder, der måske ikke vil have hverken take away eller vin i disse dage, i stedet kunne være interesseret i at give et forskud på fremtidige restaurantoplevelser. Baglokalet er derfor også begyndt at sælge gavekort.

Trofaste kunder vælter ind efter nødråb

På Facebook havde råbet om hjælp fået rigtig mange positive tilkendegivelser henover weekenden. Opslaget er blevet delt over 700 gange, og kommentarsporet oversvømmes med beskeder fra folk, der lover at komme og købe vin eller take away.

- Det er en helt overvældende modtagelse, vores nødråb har fået. Vi bliver oversvømmet med kærlighed, og det er altså utrolig rart, siger Andreas Hein.

Det er en helt overvældende modtagelse vores nødråb har fået. Vi bliver oversvømmet med kærlighed

Andreas Hein

Fredag havde omkring 100 personer reageret på opslaget og kørt forbi Baglokalet for at købe en eller flere kasser med vin.

- Det er fantastisk rørende. Og når de så har betalt 250 kroner for en kasse vin, så har mange endda lagt det samme beløb oveni i drikkepenge, bare for at vise deres opbakning. Den her reaktion fra folk fra både nær og fjern, den overgår altså selv vores vildeste forventninger, siger en tydelig rørt Andreas Hein.

- Lige nu forsøger vi at holde os oven vande, og med den opbakning vi får, så er jeg da overbevist om, at vi klarer den lige nu og her. Men hvis situationen med et nedlukket land fortsætter ind i maj måned, hvor vi har utrolig mange selskaber, så bliver det altså for alvor kritisk, siger Andreas Hein.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik