Quiz: Kan du gætte, hvor meget skrald der er hevet op af Københavns Havn?

By & Havn er færdige med den årlige "forårsrengøring" af Københavns Havn, og det er ikke småting, der er blevet fisket op af vandet.

Bunken i år er højere og bredere i forhold til de foregående år. Bunken vil blive afhentet med lastbiler af et certificeret firma og bragt videre til sortering. Foto: Jonatan Brask Onsberg / TV 2 Lorry

Cykler, el-løbehjul og caféstole i lange baner. Og derudover en masse andet ragelse.

Som led i den årlige rengøring af Københavns Inderhavn har selskabet By & Havn i løbet af ti arbejdsdage sendt dykkere i vandet for at samle skrot og skrammel op.

Vi tror, det bliver bedre år for år, men vi må erkende, at det ikke er tilfældet

Morten Johansen, havnefoged for By & Havn i København.

Og det kan måske chokere, hvor meget, der rent faktisk bliver fisket op. For det er ikke bare småting, der i løbet af året bliver kastet i vandet - eller uheldigvis falder i.

Rigtig mange el-løbehjul

Nu er By & Havn færdige med oprydningen og kan derfor fremvise en imponerende stor rustbunke, som især består af cykler, som år efter år topper listen over de ting, der bliver samlet flest af.

Men i år har cyklerne fået kamp til stregen af udlejningsløbehjul, som der - i modsætning til sidste år - er blevet fundet rigtig mange af. 

Artiklen fortsætter efter billederne 

En imponerende skrotbunke. Tænk at alt det ragelse har ligget i Københavns Havn det seneste år. Foto: Jonatan Brask Onsberg / TV 2 Lorry

  Foto: Jonatan Brask Onsberg / TV 2 Lorry

Det skyldes naturligt nok, at el-løbehjulene ikke var så udbredt i København, som de er i dag.

- Faktisk har vi fundet færre cykler i forhold til sidste år, men det opvejes så af de mange el-løbehjul, vi har fundet i stedet for, siger Morten Johansen, der er havnefoged for By & Havn, der står for drift og vedligehold af Københavns Havn.

Havnefoged: Tænk jer om!

Og generelt set er bunken af skrammel større i forhold til de foregående års oprydninger, og det kommer bag på Morten Johansen. Udover de mange løbehjul, så er han meget forundret over fundet af en stor autotrailer, der blev fisket op ved Islands Brygge.

-  Vi tror, det bliver bedre år for år, men vi må erkende, at det ikke er tilfældet, så vi er meget overraskede over, hvor meget skrald vi finder. Det er ikke så sjovt, for det viser desværre, at folk ikke er blevet bedre til at passe på havnen.

Artiklen fortsætter efter billedet

Havnefoged Morten Johansen foran den massive bunke skrammel, som selskabet By & Havn har indsamlet. Foto: Jonatan Brask Onsberg / TV 2 Lorry

- Hvis vi stadig vil have en ren havn, som vi gerne vil bade i, så skal vi begynde at tænke os om, for det er lidt skræmmende med alle de nye ting vi har fået op, lyder opfordringen fra havnefogeden.

Artiklen fortsætter efter billedet

  Foto: Jonatan Brask Onsberg / TV 2 Lorry

Men inden vi løfter sløret for, hvor mange sager, der er fundet i alt, så kan du prøve quizzen herunder, hvor du kan gætte på, hvor meget der er fisket op. Efter quizzen kan du se, hvor mange genstande, der er tale om.

  Foto: Grafik - TV 2 Lorry

01:06

Indslag fra TV 2 Lorrys nyhedsudsendelse den 30. juni, 2020. Foto: TV 2 Lorry

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik