Professionshøjskole støvsuger alle hylder for værnemidler og sender dem til hospital

På Københavns Professionshøjskole er alle værnemidler, som kan benyttes i kampen mod coronavirus, blevet hentet ned fra hylderne og sendt til Nordsjællands Hospital.

I alt er der indsamlet to vognfulde med handsker, ansigtsmasker, kitler og håndsprit, som er sendt til Nordsjællands Hospital. Foto: Københavns Professionshøjskole - pressefoto

Sundhedspersonale i hovedstadsområdet kæmper i øjeblikket en brav kamp for at hjælpe de mange coronasmittede patienter.    

Men midt i kampens hede er sundhedssektoren flere steder lokalt kommet i fare for at løbe tør for værnemidler.

Det er kritisk vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan, for at det ikke sker

Thomas Senderovitz, direktør for Lægemiddelstyrelsen

Sådan lyder advarslen fra Lægemiddelstyrelsen, der forleden opfordrede alle til at spare så meget som muligt som eksempelvis håndsprit og ansigtsmasker.

Læs også Risiko for mangel på ansigtsmasker gør sundhedspersonale urolige

Det har nu fået Københavns Professionshøjskole til at tømme samtlige af uddannelsesinstitutionens lagre for værnemidler.

I alt er der samlet to vognfulde med handsker, ansigtsmasker, kitler og håndsprit, som tirsdag i denne uge blev sendt til Nordsjællands Hospital. Det skriver professionshøjskolen i en pressemeddelelse.

- Vi bruger normalt mange værnemidler i vores laboratorier og simulationsmiljøer på sundhedsuddannelserne, men i øjeblikket er der jo ganske tomt, da vores studerende er hjemsendt. Så vi har været rundt i alle hjørner for at samle sammen, siger Randi Brinckmann, der er dekan på Det Sundhedsfaglige Fakultet på Københavns Professionshøjskole, i pressemeddelelsen.

Sygehuse risikerer at mangle

Ifølge direktør Thomas Senderovitz fra Lægemiddelstyrelsen tager man situationen meget alvorligt og arbejder non stop for at skaffe flere værnemidler til det danske sundhedsvæsen, inden coronavirussen topper.

- Vi skal spare på værnemidlerne så meget vi overhovedet kan uden at gå på kompromis med sikkerheden. Ellers risikerer vi, at læger, sygeplejersker og alle de andre i frontlinjen kommer til at mangle. Det er kritisk vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan, for at det ikke sker, siger Thomas Senderovitz i en pressemeddelelse.

Læs også Tusinder har meldt sig som frivillige på sygehuse: "Jeg vil bare gerne hjælpe"

Udover de mange værnemidler har også flere af de studerende fra Københavns Professionshøjskole de seneste dage meldt sig til coronaberedskabet i Region Hovedstaden.

Hospitalerne efterspørger især sundhedsfaglige hænder til beredskabet, og derfor er der særligt mange studerende fra for eksempel sygeplejerskeuddannelsen fra Københavns Professionshøjskole, der har meldt sig, viser tal fra Region Hovedstaden.

Fakta om Københavns Professionshøjskole  

Københavns Professionshøjskole er med mere end 20.000 studerende en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark. Københavns professionshøjskole har sit udgangspunkt i Region Hovedstaden og er en af 6 professionshøjskoler i Danmark.

 

Københavns Professionshøjskole udbyder mellemlange videregående uddannelser – eller professionsbacheloruddannelser. Københavns Professionshøjskole uddanner pædagoger, sygeplejersker, lærere, socialrådgivere, fysioterapeuter, jordemødre og mange flere.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik