Professionshøjskole støvsuger alle hylder for værnemidler og sender dem til hospital

På Københavns Professionshøjskole er alle værnemidler, som kan benyttes i kampen mod coronavirus, blevet hentet ned fra hylderne og sendt til Nordsjællands Hospital.

Sundhedspersonale i hovedstadsområdet kæmper i øjeblikket en brav kamp for at hjælpe de mange coronasmittede patienter.    

Men midt i kampens hede er sundhedssektoren flere steder lokalt kommet i fare for at løbe tør for værnemidler.

quote Det er kritisk vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan, for at det ikke sker

Thomas Senderovitz, direktør for Lægemiddelstyrelsen

Sådan lyder advarslen fra Lægemiddelstyrelsen, der forleden opfordrede alle til at spare så meget som muligt som eksempelvis håndsprit og ansigtsmasker.

Det har nu fået Københavns Professionshøjskole til at tømme samtlige af uddannelsesinstitutionens lagre for værnemidler.

I alt er der samlet to vognfulde med handsker, ansigtsmasker, kitler og håndsprit, som tirsdag i denne uge blev sendt til Nordsjællands Hospital. Det skriver professionshøjskolen i en pressemeddelelse.

- Vi bruger normalt mange værnemidler i vores laboratorier og simulationsmiljøer på sundhedsuddannelserne, men i øjeblikket er der jo ganske tomt, da vores studerende er hjemsendt. Så vi har været rundt i alle hjørner for at samle sammen, siger Randi Brinckmann, der er dekan på Det Sundhedsfaglige Fakultet på Københavns Professionshøjskole, i pressemeddelelsen.

Sygehuse risikerer at mangle

Ifølge direktør Thomas Senderovitz fra Lægemiddelstyrelsen tager man situationen meget alvorligt og arbejder non stop for at skaffe flere værnemidler til det danske sundhedsvæsen, inden coronavirussen topper.

- Vi skal spare på værnemidlerne så meget vi overhovedet kan uden at gå på kompromis med sikkerheden. Ellers risikerer vi, at læger, sygeplejersker og alle de andre i frontlinjen kommer til at mangle. Det er kritisk vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan, for at det ikke sker, siger Thomas Senderovitz i en pressemeddelelse.

Udover de mange værnemidler har også flere af de studerende fra Københavns Professionshøjskole de seneste dage meldt sig til coronaberedskabet i Region Hovedstaden.

Hospitalerne efterspørger især sundhedsfaglige hænder til beredskabet, og derfor er der særligt mange studerende fra for eksempel sygeplejerskeuddannelsen fra Københavns Professionshøjskole, der har meldt sig, viser tal fra Region Hovedstaden.

Fakta om Københavns Professionshøjskole  

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

vaccine

Dansk vaccine klar til test på mennesker: Derfor er vi stadig med i kapløb

senfølger(2)

playEfter mere end 10 måneder med senfølger: Nu kan Christina endelig dyrke motion igen

default_thumb

playHusker du Erwin og Anne? Nu må de igen aflyse deres kærlighedsfest

steen andersen

playSteen frygter fodbold-EM uden tilskuere: "Det er som en lagkage uden flødeskum"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere