Priser på op til 10 millioner kroner: Forældrekøb boomer i København

Andelen af forældrekøb i København steg med 20 procent i 2020 i forhold til året forinden. Det viser tal fra boligsiden.

Mens boligpriserne er eksploderet, får flere og flere unge mennesker hjælp fra mor og far, når der bliver investere i en lejlighed i København.

Således viser en opførelse fra boligsiden, at andelen af forældrekøb i København steg med 20 procent i 2020 i forhold til året forinden.

Ifølge Boligsiden blev der i 2020 handlet 465 boliger som forældrekøb i København.

Med den udvikling udvandes de forudsigelser, som der ellers opstod i marts 2020, da coronapandemien ramte Danmark, landet lukkede ned og man såede tvivl om storbyernes fortsatte dominans på boligmarkedet.

Det bekræfter Chris Baun Helios, der er ejendomsmægler og salgschef hos Home København City.

- Vi har ikke mærket negativ effekt af corona. Salget af forældrekøb er rigtig godt – det er ikke som for fem år siden – men priserne er også steget meget siden, siger han i en pressemeddelelse.

Mor og far flytter ind på sigt

Særligt i efteråret og begyndelsen af 2021 oplevede Chris Baun Helios og kollegaerne en særlig stor interesse for salg og køb af boliger.

- Det er blevet lidt mere afdæmpet, og jeg forventer, at markedet vil finde tilbage på et mere normalt niveau den kommende tid, udtaler han.

Chris Baun Helios fortæller at de billigste forældrekøb i København K bliver solgt til omkring 3,5 millioner kroner, mens de dyreste har et prisskilt på mellem otte og ti millioner kroner.

Han peger på, at forældrene ofte går efter lejligheder, der både fungerer som en økonomisk investering og en fremtidig bolig.

- De går efter lejligheder, som de på sigt selv kan flytte ind i, når de er færdige med villaen i Hellerup eller Klampenborg. Vi taler 3-4 værelser – og med så store lejligheder er det meget normalt, at de unge skal dele med en ven, siger han i pressemeddelelsen.

Ifølge boligsidens opgørelse blev der i 2020 på landsplan solgt 900 forældrekøb mod 800 i 2019.