Populær kæmpepub ved Rådhuspladsen lukkede – nu åbner ny samme sted

Nok har nattelivet været stille i mange måneder i København – men nu melder en ny storspiller sig klar ved fustagerne.

Der er en ny gigantpub i byen.

Det står klart, efter den populære adresse Vesterbrogade 2A nu er blevet overdraget og sat i stand, efter den notorisk kendte irske pub Rosie McGee’s i februar måned drejede nøglen om efter 27 våde år i hotspottet mellem Rådhuspladsen og Tivoli i København.

Siden blev den store lokaler overdraget til den danske nattelivs-koncern Rekom, der nu er klar til at slå dørene op for Proud Mary Pub.

Hybrid mellem stolte øl-traditioner

Ved første øjekast synes både navn og facadens udtryk at videreføre de irsk-inspirerede dogmer på Vesterbrogade 2A, men skal man tro den nye ejerkreds, er der noget andet på spil på adressen.

- Proud Mary bliver en moderne pub, hvor atmosfæren, man kender fra pubs i England og feststemningen fra tyske ølstuer, er i højsædet, siger Lars Nielsen, der er regional manager hos Rekom i en pressemeddelelse.

- Om man kommer for at se Danmark vinde fodboldkampe, få et solidt måltid med vennerne eller møde nye mennesker over en øl, ønsker vi, at Proud Mary skal være stedet, hvor folk føler sig hjemme og i festligt lag, tilføjer han.

Men ikke nok med, at engelske og tyske traditioner tilsyneladende vil indfinde sig i de renoverede lokaler, så vil personalet ifølge Lars Nielsen bære skotskternet kilt.

- Vi vil skabe et sted, hvor alle uanset baggrund og ophav føler sig hjemme. Det er heller ikke størrelsen på din tegnebog, der skal være afgørende for, om du føler dig hjemme på Proud Mary.

- Derfor har vi ikke andre adgangskrav end god opførsel, og at man overholder de sundhedsmæssige retningslinjer. Atmosfæren skal være afslappet, og man vil se folk klædt i alt fra jakkesæt og kjoler til hverdagstøj og fodboldtrøjer, lyder det fra den regionale manager.

Sikker åbning i højsædet

Da det kom frem, at Rosie McGee’s drejede nøglen om i slutningen af februar i år, lød prognosen, at det ville tage en lille måneds tid at få genåbnet lokalerne under et nyt koncept.

Men en måned blev til et halvt år, da restauranter, natklubber og barer den 10. marts lukkede ned som følge af covid-19-pandemien, der for alvor satte Danmark i stå.

Åbningen af den store pub bliver derfor den første for koncernen siden corona-krisens indtog – og for en branche presset i knæ fristes man næsten til at recitere Creedence Clearwater Revivals evergreen ”Proud Mary” som en påmindelse om, at livet går videre – også selvom restaurationsbranchen så sent som mandag fik endnu et slag til leveren, da Sundheds- og Ældreministeriet i samarbejde med Københavns Kommune og sundhedsmyndighederne besluttede, at barer, restauranter og natklubber kun må holde åbent indtil klokken 24 frem til den 22. september.

Big wheel keep on turnin'
Proud Mary keep on burnin'
Rollin', rollin', rollin' on the river

Proud Mary, som åbner i dag den 9. september, bliver det seneste skud på stammen for Rekom Group, der de seneste år har lavet succesfulde koncepter ud af nye barer, men også reddet gamle værtshuse.

Senest Hvide Lam på Kultorvet der ellers stod over for at lukke og slukke.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Flyselskabet Airseven

playNyt flyselskab bygger nye kabiner under nedlukning

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere