Pop up-vaccinationer var en succes - nu fortsætter særlig Tingbjerg-indsats

Borgere i Tingbjerg kan i yderligere en uge blive vaccineret tæt på deres hjem.

Da 1.700 Tingbjergborgere ikke reagerede på deres vaccine-invitation, blev der sat et midlertidigt vaccinationscenter op i bydelen, hvor borgerne kunne dukke op uden tid.

Det fik omkring 700 af borgerne til at møde op for at få deres stik, hvilket var langt flere, end Københavns Kommune, der er blandt aktørerne bag tiltaget, havde turde håbe på.

Derfor bliver det nu muligt i yderligere en uge for Tingbjergborgerne at få vaccinen tæt på hjem, og i uge 25 udvides målgruppen desuden, så både Tingbjerg-borgere, men også borgere fra Husum og Bellahøj, kan blive vaccineret i det midlertidige center.

Selvom overraskende mange har taget imod tilbuddet, er der en bestemt gruppe, der halter bagud i statistikkerne, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) i en pressemeddelelse udsendt af Københavns Kommune.

- Tingbjerg har taget rigtig godt imod det her initiativ, men vi skal have alle med. I denne uge har vi et ekstra stort fokus på de unge, for de er lidt bagud i statistikken. Alle der har spørgsmål eller er bekymrede, kan få svar og vejledning – og i det hele taget gør tilbuddet det så let, som det overhovedet kan være at blive vaccineret, siger hun.

Skal bruge erfaringerne i hele landet

Den særlige indsats er et samarbejde mellem Københavns Kommune, almen praksis, Region Hovedstaden og Sundhedsstyrelsen - og netop Søren Brostrøm, Sundhedsstyrelsens direktør, ser et stort potentiale i det fremskudte vaccinationstilbud.

Københavns Kommune er derfor blevet udvalgt til at være showcase, og når de to uger med midlertidigt vaccinationscenter i Tingbjerg er overstået, vil styrelsen evaluere indsatsen med det formål at bruge erfaringerne andre steder i landet, fremgår det af pressemeddelelsen.

- Jeg er rigtig glad for, at så mange borgere i Tingbjerg brugte det lokale pop-up vaccinationstilbud, hvor jeg selv var ude og vaccinere. Jeg håber, at endnu flere vil tage imod det, nu hvor indsatsen bliver forlænget, siger Søren Brostrøm i pressemeddelelsen:

- Det er vigtigt, at så mange som muligt, i alle dele af samfundet, bliver vaccineret. Vi ved, at nogle mennesker er sværere at nå gennem de traditionelle kanaler, og det er dem, vi håber på at nå med denne indsats, siger Søren Brostrøm.

Københavns Kommune skriver i pressemeddelelsen, at den første uges erfaringer peger på, at det især har været det praktiske aspekt, der har afholdt mange fra at tage ned og blive vaccineret.

Sådan fungerer det