Politisk forslag: Hjemløse skal bo i containerboliger

Et politisk beslutningsforslag vil give kommunerne mulighed for at opstille midlertidige boliger til socialt udsatte i op til ti år.

Der er mangel på billige boliger i København, og det er noget, som byens socialt udsatte mærker. 

Heriblandt Sussi Gerner Knudsen, der er hjemløs og for tiden opholder sig på et herberg på Amager. Hun drømmer om at få en bolig i København, men der er ikke mange af slagsen med en husleje så tilpas lav, at hun kan betale den.   

-  Jeg kan få noget på Lolland. Det kan jeg nemt. Men hvad skal jeg lave på Lolland? Så vil jeg alligevel hænge herinde (i København red.). For jeg har ingen bekendtskaber på Lolland, fortæller hun. 

Midlertidige boliger i gamle industriområder

I næste uge bliver der fremsat et politisk beslutningsforslag på Christiansborg, der går ud på at ændre planloven, så kommunerne kan opstille midlertidige boliger til socialt udsatte i op til ti år. 

Det vil være en håndsrækning til især de store kommuner - og først og fremmest København - der har problemer med at skaffe egnede boliger til netop den gruppe af borgere,

En mulighed som overborgmester Frank Jensen (Soc. dem.) tidligere selv har efterspurgt. 

- Vi har nogle områder - oftest gamle industriområder - i byen, som ikke er inddraget til byudvikling endnu. Der vil man kunne opstille de her midlertidige boliger. Det kan for eksempel være flytbare boliger, som man så kan rykke et andet sted hen, når områderne skal byudvikles, lyder det fra overborgmesteren. 

Nu er lov-vejen banet for blandt andet containerboliger.

Ja tak til midlertidig bolig

De midlertidige boliger kan være være i stil med de containerboliger til studerende, der allerede står på Refshaleøen i København.  

Containerboligerne til studerende på Refshaleøen i København.
Containerboligerne til studerende på Refshaleøen i København.
Foto: Niels Knuth / TV 2 Lorry

Hvis ændringen i planloven bliver vedtaget, så vil det åbne op for, at man kan lave noget tilsvarende for eksempelvis hjemløse, men kommunerne kan også vælge andre løsninger.   

Hvis Sussi Gerner Knudsen får tilbuddet om en midlertidig bolig, vil hun takke ja. Selvom hun helst vil have noget permanent at bo i.

- Det kan være en mulighed for, at jeg kan få noget mere ro. For der er meget uro på et herberg. Folk går amok. Men det her med, at det er midlertidigt... hvornår skal man pakke sine flyttekasser ud, spørger hun. 

Beslutningsforslaget bliver fremsat af Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre. Partierne forventer, at der er flertal for at vedtage det. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik