Politisk beslutning om EM-værtskab udskydes - nu får Frank Jensen hug af DF

Internt notat viser, at Det europæiske fodboldforbund har accepteret, at Borgerrepræsentation først 14. maj kan tage endelig stilling til EM-værtskabet næste sommer.

Københavns Borgerrepræsentation har købt sig ekstra tid til at afklare, om der fortsat kan afholdes EM i fodbold i byen næste sommer. Det viser et internt notat til de københavnske politikere, som TV 2 Lorry er kommet i besiddelse af.

Mesterskabet er kommet i fare efter udsættelsen til 2021 på grund af corona-udbruddet, fordi København samme sommer er værter for Tour de France. I sidste uge kaldte DBU’s formand, Jesper Møller, chancerne for 50/50.

Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger er der opstået knaster om forskellige kommercielle forhold mellem de to arrangører af EM og Tour'en – UEFA og ASO – fordi de to kæmpe events pludselig skal afvikles så tæt op ad hinanden.

Det var ventet, at København på torsdag skulle give Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) endelig besked om værtskabet. Det er også fortsat muligt, der kommer nye konkrete meldinger om værtskabet i løbet af ugen fra de involverede parter.

Men ifølge notatet, der er sendt til medlemmer af Københavns Kommunes Økonomiudvalg og Kultur- og Fritidsudvalget, har UEFA accepteret, at Borgerrepræsentationen først på et møde den 14. maj kan tage endegyldig politisk stilling til sagen. Inden da behandles sagen på et ekstraordinært møde i Kultur- og Fritidsudvalget 4. maj og Økonomiudvalget 5. maj.

quote Jeg tror, det her er det tætteste, København nogensinde kommer til at være på at være en del af et Europamesterskab i fodbold. Selvfølgelig skal vi have det her til at virke

Carl Christian Ebbesen (DF), medlem af Økonomiudvalget

Af notatet fremgår det, at der er tale om en kompleks proces grundet flere kontraaktuelle forhold. Derfor arbejder alle parter fortsat på at finde en løsningsmodel og juridiske rammer for, at Københavns Kommune kan indgå som vært for begge events.

"Denne proces betyder, at en eventuel genbekræftelse af byens EURO2020-værtskab vil indeholde et forbehold for endelig politisk godkendelse. DBU og UEFA er gjort opmærksomme og har accepteret, at der først forelægger politisk beslutning 14. maj," står der i notatet.

Kritik af overborgmesterens håndtering

Overborgmester Frank Jensen har ikke ønsket at kommentere på sagen tirsdag. Men i et tweet tidligere på dagen skrev han:

- Vi knokler i København for at sikre, at vores by kan være vært for både EM og Tour de France. Vi vil skabe en sommer, som vi aldrig glemmer i 2021.

Trods intentionerne om at fastholde værtskabet for begge events møder Frank Jensen dog kritik fra den tidligere kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, fordi den politiske behandling af sagen trækker ud og dermed sår tvivl om EM, mener han.

- Det er overborgmesteren, der ikke svarer til tiden på den henvendelse, der kommer, og ikke orienterer politikerne, så vi kan få lavet en aftale. Derfor er det ærgerligt, der bliver skabt tvivl om værtskabet. Jeg tror, der er rigtig mange, der er nervøse over det, siger Carl Christian Ebbesen, der er medlem af Økonomiudvalget.

Men hvis der er tale om uoverensstemmelser mellem arrangørerne, er det så ikke fair nok, at overborgmesteren venter med en politisk behandling af sagen, til de er afklaret?

- Selvfølgelig er der noget logistisk, der skal fungere, og det får vi det også til. Det der irriterer mig grænseløst er, at jeg skal høre rygter ude i byen om, hvad det er, der foregår, og at vi ikke bliver orienteret som politikere.

- Jeg tror, det her er det tætteste, København nogensinde kommer til at være på at være en del af et Europamesterskab i fodbold. Selvfølgelig skal vi have det her til at virke, siger Carl Christian Ebbesen.

Med de oprindelige planer skulle København og Parken være vært for tre gruppekampe og en ottendedelsfinale ved EM i fodbold.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik