Politiker vil udnytte tomme krydstogtskibe i København til kollegieboliger

Tusindvis af studerende står uden bolig ved studiestart, og tilsvarende har krydstogtskibene ingen gæster på grund af COVID-19, lyder argumentet.

TV 2 Lorry kunne mandag fortælle, hvordan to passagerløse krydstogtskibe siden 12. august har ligget for anker ved krydstogtterminalen i Københavns Nordhavn som følge af  coronakrisen.

Her skal de måske ligge i flere måneder.

Nu vil De Konservative i Københavns Kommune udnytte situationen og bruge de tomme krydstogtskibe som midlertidige studieboliger for de tusindvis af studerende, som stadig står uden bolig forud for studiestart.

- Vi har fået lov at etablere landstrøm derude, så vi kan få grønne boliger relativt hurtigt. Og Københavns havn mangler indtjening, så på den måde kan vi løse mange problemer med et hug, siger Jakob Næsager, gruppeformand for De Konservative, til TV 2 Lorry.

Han vil fremsætte forslaget i Borgerrepræsentationen, og forklarer, at tiltaget skal fungere præcis som på et kollegie, så de studerende betaler husleje til ejeren af skibene,  krydstogtrederiet Norwegian Cruise Line.

Kommunens opgave vil så være at formidle kontakten mellem rederiet, og boliganvisningen i København.

- Der er stadig studerende, som ikke har tag over hovedet. Der er medarbejdere på skibene for at holde dem i gang. Det er jo tudetosset, at de bare kører i tomgang - specielt når de mangler indtjening, og de studerende mangler tag over hovedet.

Interessant, men ikke sandsynligt

Socialdemokratiets gruppeformand i Københavns Kommune, Lars Weiss, synes umiddelbart, at forslaget lyder interessant, men fastholder samtidig, at kommunen ikke kan beslutte, om skibene skal være studieboliger.

- Vi er villige til også at se på kreative løsninger i forhold til, at de studerende har et sted at bo. Men det er ikke Københavns Kommune, der ejer de her krydstogtskibe. Rederiet skal sige, at de gerne vil leje dem ud, og det tror jeg ikke er specielt sandsynligt, siger Lars Weiss til TV 2 Lorry.

- Men er der rederier, som vil med på det her, så er det en fin kreativ idé, lyder det fra Socialdemokratiets gruppeformand.

Artiklen fortsætter under videoen.

Kort nyt

Kommune har ikke hjemmel til noget som helst

Gruppeformand for Radikale Venstre i København, Mette Annelie Rasmussen, synes, at tanken fra Jakob Næsager er rigtig god.

Hun henviser til, at noget lignede allerede er muligt, da studerende kan lave private aftaler med hoteller om midlertidig udlejning af værelser.

Her er kommunen ikke involveret, og Mette Annelie Rasmussen undrer sig over, at de så skulle være det i forbindelse med værelser på krydstogtskibe.

- Vi har jo ingen hjemmel til at gøre noget som helst.

- Hvis jeg var Jakob Næsager, så ville jeg tage ideen over til boliganvisningen, og sige at de skal forsøge at kontakte rederiet for at se, om det er muligt at lave en midlertidig løsning omkring studiestart, siger Mette Annelie Rasmussen til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere