Politiets teori: Knivstikkerier i København hænger sammen

Politiet mener, at der er en sammenhæng mellem to knivstikkerier, hvor en 16-årig og en 36-årig blev såret.

Der er formentlig en sammenhæng mellem den 16-årige dreng og den 36-årige mand, der søndag morgen blev stukket ned i området omkring Ørstedsparken og Nørre Farimagsgade i København.

Det oplyser Københavns Politi, som klokken 04.16 fik en anmeldelse om knivstikkeriet.

Til TV 2 Lorry oplyser den centrale efterforskningsleder Jens Skovbjerg, at de fandt de to personer inden for kort tidsrum, men forskellige steder i Ørstedsparken.

Den 16-årig dreng, der blev fundet først, havde fået to knivstik i ryggen, mens den 36-årige mand var stukket i hagen og i lænden.

Ingen anholdte

Begge blev bragt til Rigshospitalet, hvor de i løbet af morgenen begge blev erklæret uden for livsfare.

- Vi mener, at de to knivstikkerier hænger sammen, men vi kender ikke motivet, og vi ved ikke, om de to forurettede kender hinanden, siger politiets centrale efterforskningsleder Jens Skovbjerg til Ritzau.

Han fortæller videre, at politiet har afhørt en del vidner, som dog ikke har kunnet kaste lys over, hvad der er sket eller hvorfor.

I første omgang mente politiet, at der kunne være tale om to grupper, der var stødt sammen.

- Men det kan vi ikke bekræfte, siger Jens Skovbjerg.

Den centrale efterforskningsleder ønsker ikke at oplyse, hvorvidt de har et signalement af gerningsmanden eller gerningsmændene. I stedet oplyser han, at efterforskningen fortsat er i gang, men at de endnu ikke har nogen anholdte.

Sidst på formiddagen er en del af Ørstedsparken stadig afspærret i forbindelse med politiets efterforskning.