Firkanter i tape erstatter opholdsforbud ved badested i Nordhavn

Opholdsforbuddet på Sandkaj/Göteborg Plads i Nordhavn udløber i torsdag klokken 18.00 og bliver ikke forlænget, oplyser Københavns Politi.

00:36

- Vi har sammen med Københavns Kommune vurderet, at man med disse tiltag kan åbne op under fornuftige forhold, så borgerne igen kan gøre brug af området, siger Tommy Laursen til TV 2 Lorry. 

Det bliver nu igen lovligt at opholde sig på Sandkaj og Göteborg Plads i Nordhavn.

Det står klart, efter at Københavns Politi ikke forlæger det nuværende opholdsforbud, der udløber torsdag klokken 18.00.

Det oplyser politikredsen på Twitter.

Læs også Politiinspektør: Derfor delte vi ikke bøder ud til badegæster i Nordhavn

Opholdsforbuddet erstattes i stedet af skilte og firkanter lavet med tape - som det kendes fra områder ved Islands Brygge. I firkanterne må der maksimalt opholde sig ti personer. 

Det oplyser politiinspektør Tommy Laursen fra Københavns Politi til TV 2 Lorry.

- Vi har sammen med Københavns Kommune vurderet, at man med disse tiltag kan åbne op under fornuftige forhold, så borgerne igen kan gøre brug af området, siger Tommy Laursen til TV 2 Lorry. 

Medarbejdere i Københavns Kommune vil klistre felterne op fredag, oplyser Tommy Laursen. 

Mange badegæster udløste forbud

Københavns Politi indførte opholdsforbuddet på Sandkaj og Göteborg Plads i Nordhavn tirsdag klokken 12.30, efter adskillige mennesker samlede sig for at bade på stedet 1. juni. 

Læs også Politiet indfører opholdsforbud ved badezone i Nordhavn - tre områder på Vestegnen sløjfes

Tommy Laursen, er I sikre på, at borgerne kan overholde de ny regler?

- Vi håber, at det kan få samme gode effekt, som det vi lavede på Islands Brygge. Men det er helt afgørende, at borgerne følger vejledningerne og har forståelse for, at det her ikke er for sjov, siger Tommy Laursen.

Læs også Politiet indførte opholdsforbud ved kaj - så rykkede folk over på den anden side

På lige fod med andre advarselszoner i København kan der igen indføres opholdsforbud ved det populære badested i Nordhavn, hvis politiet oplever, at borgerne ikke overholder de nye regler. 

- Det afhænger af, at borgerne tænker sig om. Men reglerne burde jo være klare og tydelige nu.

Det oprindelige opholdsforbud betød, at man ikke måtte opholde sig i området. Det var dog fortsat tilladt at gå gennem zonen, og man måtte også bade fra Sandkaj. Men badezonen skulle forlades, når badeturen var slut.

Københavns Politi sigtede onsdag to personer for at overtræde opholdsforbuddet på Sandkaj og Göteborg Plads. De to personer kan nu se frem mod en bøde på 2.500 kroner for ophold i området.

Også firkanter på Islands Brygge

På Islands Brygge blev et opholdsforbud i begyndelsen af maj ligeledes erstattet med kridtafmærkede felter på græsarealerne. 

Felterne var på omkring 40 kvadratmeter, hvori der maksimalt må være ti personer. Mellem felterne er der brede stier. Langs havnefronten blev der desuden lavet afmærkninger, ligeledes med afstand imellem, så det også her er sundhedsmæssigt forsvarligt at tage ophold.

Læs også Politiet skrotter opholdsforbud på Islands Brygge

Aktuelle hotspots, du bør undgå i Lorryland:

Politiet har udpeget en række områder, hvor der er særlig stor risiko for store forsamlinger – såkaldte hotspots. Politiet opfordrer til, at man undgår at søge mod disse områder.

 

København

 • Sandkaj og Göteborg Plads på Nordhavn (opholdsforbud)
 • Kongens Have
 • Amager Strandpark
 • Dele af Fælledparken
 • Midterrabatten på Sønder Boulevard på Vesterbro
 • Islands Brygge
 • Dronning Louises Bro
 • Kastrup Strandpark (Sneglen)
   

Københavns Vestegn: 

 • Ishøj, Ishøj Havn

Midt- og Vestsjælland:

 • Folkeparken/Byparken i Roskilde

Opdateres...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik