Politiet trods rygter om bandefred: Vi bliver ved

Københavns politi tør ikke tro på en varig fred blandt de københavnske bandegrupperinger og fortsætter den intensive indsats.

I slutningen af september blev en mand skudt og dræbt i en frisørsalon i Københavns nordvestkvarter, Foto: Presse-fotos.dk

Et rygte om fred blandt stridende københavnske bander får nu Københavns Politi til at meddele, at de opretholder presset mod de selvsamme grupperinger. Det oplyser Københavns Politi onsdag i en pressemeddelelse.

Det var Ekstra Bladet, der lørdag bragte historien om, at banderne  havde indgået en fredsaftale,. men foreløbig forholder Københavns politi sig skeptisk - og afventende.

Læs også En ny konflikt er opstået i det københavnske bandemiljø

- Det er selvfølgelig glædeligt, hvis de stridende parter har indgået en aftale om fred. Men vi ved af erfaring, at aftaler mellem grupper af kriminelle bander kan være skrøbelige, og derfor holder vi trykket i områderne for at sikre, at der er lagt låg på konflikten,  siger ledende politiinspektør for efterforskningsenheden Poul Kjeldsen i den pressemeddelelse, der er sendt ud.

00:43

Kort nyt.

Luk video

Skærpet tilsyn i flere bydele

Det betyder, at politiet i en rækken udvalgte bydele fortsat fører skærpet tilsyn. Det gælder Tingbjerg, Sjælør, Nørrebro og Nordvest, hvor de implicerede grupperinger hovedsageligt holder til.

Samtidig fortsætter nærpolitiet deres arbejde med tryghedsskabende indsats, hvor de blandt andet er i dialog med beboerforeninger, skoler og foreninger.

- Vi bliver ved med at være mere synligt til stede i områderne, ligesom vores efterforskning af de episoder, vi mener, bandemedlemmerne har været involveret i, fortsætter. Jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at vi vil få stillet gerningsmændene i de sager til ansvar, siger Poul Kjeldsen. 

Risikerer højere straf

Trods rygterne om fred, så er konflikten hos Københavns Politi fortsat registreret som en "igangværende bandekonflikt."

Læs også 20-årig dræbt af skud i frisørsalon

Det betyder, at bandemedlemmer, der begår kriminalitet i forbindelse med konflikten, risikerer en fordobling af straffen, når de pågribes og dømmes.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik