Politiet klar til at lukke af for Amalienborg Slotsplads, hvis for mange møder op

Nytårsaften i år bliver ikke, som den plejer.

Vi opfordres til at holde meget små nytårsfester, og ikke at stimle sammen udendørs, når krudtet skal fyres af.

Derudover spærres Rådhuspladsen af, hvor der eller på et normalt nytår samles tusindvis af mennesker til midnat.

Nu opfordrer Københavns Politi til at bryde endnu en tradition for mange:

Se dronningens nytårstale i tv i stedet for på Amalienborg Slotsplads, som tusindvis af danskere plejer at gøre, lyder opfordringen. Og hvis du absolut vil møde op, så hold god afstand.

"For mange københavnere, er det en tradition at tage forbi Amalienborg Slotsplads i aften klokken 18.00 i forbindelse med dronningens nytårstale. Men i år står vi pga. corona i en særlig situation, hvor vi skal undgå at stimle for meget sammen", skriver politiet på Twitter.

Politiet skriver yderligere, at man ikke er bleg for at lukke pladsen af "for yderligere tilgang", hvis for mange mennesker dukker op.

Ingen tv-skærm på Slotspladsen i år

Kongehuset har desuden oplyst, at man ikke opsætter tv-skærm, der transmitterer talen på Slotspladsen i år netop på grund af "udbredelsen af covid-19 og følgerne heraf", skriver Kongehuset.

Den Kongelige Livgarde vil dog fortsat fremføre sin æresbevisning umiddelbart inden talen på Slotspladsen, hvor vagten træder til gevær og står trådt an med fane og to tambourer, mens talen holdes.

Efter Dronningens nytårstale spilles ”Kong Christian stod ved højen mast”. Livgarden præsenterer gevær, der saluteres og fanen fældes.

Det er dronningens 49. nytårstale i år.