Politiet kæmper mod pushere: Hash-salg rykket ud i gaderne

Efter Christiania satte hegn op ved indgangene, er pusherne for alvor rykket ud i Christianshavns gader. I alt 19 personer er varetægtsfængslet.

Foto: Jonathan Brask Onsberg / TV 2 Lorry

Siden christianitterne satte hegn op ved indgangene for omverdenen den 21. marts på grund af coronavirus, er hashsalget rykket ud i Christianshavns gader - til gene for beboerne i området.

Det har fået Københavns Politi til at gå i kamp mod gadepusherne, og her har man under flere ransagninger også konfiskeret adskillige poser med kokain fra de pågældende personer. 

Noget, som man ser meget alvorligt på hos den operative specialafdeling i Københavns Politi. 

- Det er jo narkotikahandel, og det er utryghedsskabende, og det ser vi på med stor alvor. Vi har foretaget 45 anholdelser og fået varetægtsfængslet 19 af disse. Efterfølgende har vi så konstateret, at salget er aftaget dernede, siger vicepolitiinspektør hos Københavns Politi Lars-Ole Karlsen.

Læs også Politibemanding øges med 25 procent - ekstra patruljering i påsken

I aftes meldte Christiania som fællesskab ud, at man fortsat vil holde fristaden lukket i det næste stykke tid, indtil der kommer andre meldinger fra myndighederne. 

Dermed får Københavns Politi også fremover til opgave at patruljere på voldene og i gaderne mellem Christianshavns Torv og Christiania for at skabe tryghed for beboerne på Christianshavn. 

Og her har tilstedeværelsen i de sidste uger, ifølge politiet, virket.

- Vi har både uniformeret og civilt politi i området og vores mobile politistation. Og så har vi en god og frugtbar dialog med borgerne, og det vil jeg opfordre dem til at blive ved med at have sammen med os, lyder det fra Lars-Ole Karlsen.

Læs også Christianias hashhandel er flyttet ud i Christianshavns gader

Fristaden Christiania oplyser, at man tager meget afstand fra hårde stoffer.

Desuden er personer, der har været involveret i salg af stoffer rundt om Christiania, ikke velkomne, når fristaden åbner igen.

  Foto: Jonathan Brask Onsberg / TV 2 Lorry

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik