Politiet indfører opholdsforbud i Kødbyen

Københavns politi indfører opholdsforbud i dele af Kødbyen - festgader gøres til såkaldte advarselszoner.

Det er situationer som denne, politiet gerne vil undgå - unge, der stimler tæt sammen, mens de i kø venter på at komme ind på et værtshus. Nu er der etableret et opholdsforbud i dele af den populære bydel. Foto: Presse-fotos.dk

Københavns politi har torsdag valgt at bruge opholdsforbuds-våbnet igen. Denne gang er det Kødbyen på Vesterbro i København bag Københavns Hovedbanegård, der bliver ramt.

Opholdsforbuddet omfatter Flæsketorvet samt Kød-, Slagter- og Høkerboderne, og gælder fra torsdag den 17. september foreløbigt til den 23. september.

Det træder i kraft allerede i aften kl. 22, hvor barer og restauranter fra i dag er blevet pålagt at skulle lukke og gælder til kl. 02. Det skriver Københavns Politi i en pressemaddelelse.

Læs også Politi vil have sager om opholdsforbud i landsretten

- Vi står fortsat i en alvorlig situation med et højt smittetal i København. Derfor bliver vi også nødt til at sætte konsekvent ind de steder, hvor der er stor risiko for smittespredning, siger Politidirektør i Københavns Politi Anne Tønnes.

Sætter konsekvent ind

I sidste uge blev der indført opholdsforbud i Nørrebroparken, hvor mange unge festglade mennesker i ugerne forinden havde samlet sig til fest i nattelivet, og det samme har været tilfældet i Kødbyen på Vesterbro, der også er et populært sted at færdes.

- I Kødbyen har der været en tendens til, at mange stimler sammen på udearealerne, og efterhånden som alkoholpromillen er røget op, er ansvarligheden gået ned. Derfor har vi vurderet det nødvendig med et opholdsforbud, så festen ikke rykker udenfor, når serveringsstederne lukker kl. 22, siger politidirektør Anne Tønnes.

Her gælder opholdsforbuddet

Opholdsforbuddet gælder i områderne markeret mellem bygningerne, dvs. Flæsketorvet samt Kød-, Slagter- og Høkerboderne. Det træder i kraft torsdag den 17. september og løber foreløbigt til den 23. september i tidsrummene kl. 22-02.

Nye advarselszoner

Københavns politi har gennem længere tid haft fokus på områder i byen, hvor mange mennesker samles, og Kødbyen er netop et af disse områder. Og i forbindelse med opholdsforbuddet udpeges bestemte områder samtidig som "advarselszoner".

Læs også Politi genindfører opholdsforbud i københavnsk park

Det gælder Vestergade og en del af Gothersgader. De to astrækninger er begge kendt for at have mange værtshuse.

Advarselszoner er områder, som politiet holder et ekstra vbågent øje med. På listen er i forvejen Kongens Have, dele af Fælledparken, islands Brygge, Dronning Louises Bro og områderne ved Sandkaj og Göteborg Plads.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik