Politiet går ind i sag om snyd med handicapparkering, mens problemet breder sig

Mandag kunne TV 2 Lorry fortælle, at en række borgere på Amager mistænkte snyd med handicapparkeringsskilte. Nu pibler det frem med henvendelser, der viser, at problemet kan være større end som så i hele Københavnsområdet.

En række beboere på Kastruplundgade på Amager undrer sig over, at der tit holder biler på stribe med handicapparkeringsskilte i forruden. Det kunne TV 2 Lorry fortælle mandag. 

Hvis man har sådan et skilt, kan man nemlig parkere der gratis, lige så længe man vil. 

Og alle andre, ja de skal betale.

Beboerne mistænker faktisk, at der kan være tale om direkte snyd med handicapparkeringsskiltene. For eksempel mener de, at det kan være folk, der ikke har et handicap, og som er ansat i Kastrup Lufthavn, der holder på vejen.

- Det, vi er bange for, er, at man misbruger det, som er til brug for en handicappet og som har behovet, for at holde her gratis, sagde Anna Rathje beboer på Kastruplundgade til TV 2 Lorry mandag.

Politiker stemmer i

Derudover sagde suppleant i borgerrepræsentationen for Socialdemokratiet, Niels Bjerrum, ved samme lejlighed, at det var en problematik, som han kunne genkende fra Nørrebro-området.

quote Grunden til, at man har sådan et system her, er at tilgodese folk med et handicap. At se folk der umiddelbart ikke har et handicap misbruge det, pisser os af.

Henrik Vejen, Teglholmen

Afsløringen har nu gået flere af jer til at råbe vagt i gevær og sende os henvendelser om, at det foregår mange steder i København. 

Københavns Sydhavn kan også være ramt

En af jer, der har tippet os, er Henrik Vejen, der bor på Teglholmen i Københavns Sydhavn. 

Her har han oplevet, hvordan en lang række biler er flyttet fra Sluseholmen til Teglholmen. 

Det skyldes, at grundejerforeningen på Sluseholmen for et par måneder siden har indført timebetaling eller beboerlicens på nogle af vejene, da de var trætte af alle de bilejere, der ikke vil betale for en parkeringsplads i parkeringshuse og -kældre.

Og beboerlicensen og timebetalingen gælder for alle, uanset om man har et handicapparkeringsskilt eller ej.

Derfor er mængden af biler med et handicapparkeringskort nu steget voldsomt på Teglholmen, hvor man med et handicapparkeringskort stadig kan parkere gratis, fortæller han. 

- Det er jo tilsyneladende et kæmpe problem, vi har. Og det skal der altså gøres noget ved. Vi har her på Teglholmen længe været vidne til bedrageriet. Grunden til, at man har sådan et system her, er at tilgodese folk med et handicap. At se folk der umiddelbart ikke har et handicap misbruger det, pisser os af. Så det er min retfærdighedssans, der gør, at jeg nu reagerer for at få problemet belyst, fortæller Henrik Vejen til TV 2 Lorry.  

Henrik Vejen understreger, at han selvfølgelig ikke kan bevise hundrede procent, at de mennesker, som han mener, snyder, ikke har et handicap, men det er meget ofte unge mænd i store, dyre biler, der gør det, siger han. 

Politiet bekræfter

Vicepolitiinspektør i Københavns Politi, Jesper Bangsgaard, skriver i et skriftligt svar til TV 2 Lorry, at de fra tid til anden oplever denne slags svindel.

- Bilister benytter sig af en falsk eller en anden persons handicapparkeringstilladelse, og i de sager risikerer bilisten at blive sigtet for dokumentfalsk eller bedrageri, skriver han.

Nærpolitiet på Amager oplyste mandag til TV 2 Lorry, at de nu vil være ekstra opmærksomme på parkeringssituationen på Kastruplundgade på Amager. 

TV 2 Lorry har fået en række henvendelser fra folk, der mistænker snyd med handicapparkeringstilladelser i deres lokalområde. Det gælder for eksempel både Nørrebro og Københavns Nordvestkvarter, hvor én skriver: 

- Jeg finder det mistænkeligt, at så mange friske og rørige personer springer ud af biler med et handicapskilt i forruden og handler ind i supermarkedet, for derefter at springe friske og rørige ind i deres biler igen. Jeg ved udmærket, hvordan et usynligt handicap "ser ud", og det er ikke sådan, som de unge mennesker ser ud, når de helt ubesværet springer afsted. Kort og godt, er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at det er snyd med handicapskilte, skriver vedkommende i en mail til TV 2 Lorry.