Politiet forlænger visitationszoner: Fortsat risiko for voldelige hændelser

Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi forlænger de tre visitationszoner, der blev indført i starten af december.

Københavns visitationszoner bliver forlænget nok engang. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Visitationszonerne blev oprettet i starten af december efter flere skyderier med dødelig udgang.

Politiet vurderede, at skudepisoderne havde relation til rocker- og bandemiljøet, og at der fortsat var risiko for flere voldelige episoder. Derfor blev zonerne oprettet, og de er sidenhen blevet forlænget ad flere omgange.

Senest var den 4. januar, hvor visitationszonerne blev forlænget med 14 dage. De stod til at udløbe klokken 18.00 den 18. januar, men er altså nu forlænget med yderlige 14 dage. 

Politiet vurderer, at der fortsat er risiko for voldelige hændelser.

- At sikre borgernes tryghed og sikkerhed er vores fornemste opgave, og i den forbindelse giver visitationszonerne os mulighed for at kontrollere, om der i zonerne er personer, der går rundt med våben.

- Vi har en stor og bred indsats for at komme de voldelige hændelser i rocker- og bandemiljøet til livs, og som led i den indsats forlænger vi nu de to zoner, siger politidirektør Anne Tønnes i pressemeddelelsen.

På billedet nedenfor kan du se, hvor visitationszonerne gælder. (Artiklen fortsætter under billedet).

visitationszoner i københavn og rødovre
Foto: Kenneth Ettrup Hansen/TV 2 Lorry

Også Københavns Vestegns Politi forlænger den visitationszone, der har ligget i dele af Rødovre, Herlev og Gladsaxe Kommune.

Her vurderes det, at personer fra involverede grupperinger har sin gang i de pågældende områder, hvorfor der er behov for politiets tilstedeværelse.

Af faktaboksen nedenfor kan du læse, hvor visitationszonerne gælder. (Artiklen fortsætter efter faktaboksen).

Her ligger visitationszonerne:

De nuværende visitationszoner gælder indtil onsdag den 1. februar klokken 18.00. Politiet vil generelt have øget tilstedeværelse i området.

Siden den 3. december, hvor zonerne blev indført, har politiet foretaget en række anholdelser og varetægtsfængslet flere personer.

I en visitationszone må politiet både kropsvisitere og ransage biler uden rimelig grund til mistanke, hvilket ellers normalt er et krav i retsplejeloven. 

I videoen nedenfor kan du se, hvordan en visitationszone fungerer.