Politiet efterlyser vidner til fodboldvold - mistænker Brøndbyfan for flere tilfælde

Politiet leder efter flere vidner og eventuelle forurettede i sag om røveri i S-tog efter fodboldkamp.

Torsdag middag blev en 25-årig mand varetægtsfængslet 20 dage for ulovlig tvang af to FCK-trøjer og et haltørklæde i et S-tog søndag.

Kort efter dommen oplyser Københavns Politi, at de har en mistanke om, at den nu fængslede mand står bag "flere lignende tilfælde".

"Vi er i fuld gang med at kortlægge forløbet. Vi har talt med de forurettede i de tre sager, men vi har en mistanke om, at der kan være flere lignende tilfælde.

Derfor vil vi fortsat gerne høre fra både eventuelle forurettede og vidner, som vi endnu ikke har talt med," siger politikommissær Poul Hansen, der er leder af Sektionen for røveri i Københavns Politis efterforskningsenhed, i en pressemeddelelse.

quote Hvad? Skal jeg varetægtsfængsles? Jeg har samarbejdet hele vejen

Sigtet

Den 25-årige mand er varetægtsfængslet for ulovligt tvang, men han er stadig sigtet for røveri, oplyser Københavns Politi.

Den mistænkte gerningsmand henvendte sig selv til Københavns Politi onsdag aften, og er sigtet for tre tilfælde af røveri.

Chokeret over fængsling

I følge politiet har han i to tilfælde tvunget de forurettede til at aflevere deres FCK-trøje, og i det tredje tilfælde blev en forurettet med vold aftvunget et FCK-halstørklæde.

Den sigtede nægter selv, at der er tale om røveri, men erkender, at han har tiltvunget sig de to trøjer og halstørklædet.

Dommeren valgte under grundlovsforhøret at nedlægge navneforbud i sagen, hvorfor TV 2 Lorry er afskåret fra at bringe oplysninger, som på nogen måde kan identificere personen.

Det var ønsket, fordi den sigtede ifølge forsvarsadvokaten har modtaget flere dødstrusler.

Navneforbuddet gælder også de forurettede.

Fængslingen kom som lidt af et chok for den 25-årige gulvlægger, som onsdag valgte at melde sig selv til politiet, efter at en video fra et S-tog havde bredt sig på internettet.

- Hvad? Skal jeg varetægtsfængsles? Jeg har samarbejdet hele vejen, lød det fra den 25-årige efter dommerens kendelse, mens den unge mands mor brød hulkende sammen på retslokalets tilhørerrækker.

Sur over nederlag

Sagen drejer sig om tre episoder, der udspillede sig i et S-tog søndag aften efter en fodboldkamp i Parken mellem Brøndby og FCK. FCK vandt 4-1.

quote Det er bare udtryk for frustration, og at det er gået galt oppe i hovedet på mig

Sigtet

I retten forklarede han, hvordan han var sur over nederlaget, og at der i S-toget efter kampen opstod dårlig stemning. Det slog klik, da nogle unge FCK'ere råbte "god tur hjem".

Han tog ikke halstørklæde eller trøjer, fordi han så det som "trofæer", som det hedder i sigtelsen.

- Det er ikke et trofæ for mig på mindste måde. Det er bare udtryk for frustration, og at det er gået galt oppe i hovedet på mig, lød forklaringen fra manden, der flere gange kaldte sin opførsel for "dum".

Dommeren valgte at nedlægge et navneforbud i sagen. Det gjorde han efter begæring fra forsvarsadvokat Søren Bech. Han kunne fortælle, hvordan den sigtede havde modtaget omring 20 trusler på baggrund af en videooptagelse af en af episoderne, som florerer på internettet.

Dommer afviser røveri

Anklagemyndigheden bad dommeren om at få retsmødet holdt for lukkede døre, fordi der muligvis var medgerningsmænd på fri fod. Men det afviste dommeren, blandt andet efter at have lyttet til protester fra den fremmødte presse.

Dommeren afviste desuden, at der i hans øjne var tale om røveri. For selv om fodboldtrøjer og halstørklæde har en begrænset økonomisk værdi, så var det ikke grunden til den 25-åriges handling. Han ville ikke opnå berigelse.

I stedet valgte dommeren at betragte sagen som et spørgsmål om ulovlig tvang. En bestemmelse, som er langt, langt mildere end røveri. Alligevel fandt han, at sagen var alvorlig nok til, at der skulle ske fængsling.

Fordi der efter dommerens opfattelse er risiko for, at den sigtede på fri fod vil begå lignende kriminalitet, og fordi der er risiko for, at han ville kunne skade politiets efterforskning, valgte dommeren at fængsle han i foreløbig 20 dage.

Den 25-årige overvejer, om kendelsen skal kæres til Østre Landsret.



Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik