Politiet advarer: Tricktyve napper cafégæsters mobiltelefoner

Københavns Politi advarer nu mod tricktyverier ved byens caféer og restauranter efter flere enslydende anmeldelser.

Seks enslydende anmeldelser fra café- og restaurantgæster, der tirsdag fik stjålet deres mobiltelefoner, får nu Københavns Politi til at advare mod tricktyverier ved byens caféer og restauranter.

Ved de seks episoder har en eller to kvinder henvendt sig til gæster, som har siddet udendørs ved en af byens restauranter eller caféer.

Her har kvinderne talt gebrokkent engelsk og fremvist et lamineret skilt, mens de har stjålet mobiltelefoner fra gæsterne.

- Det er noget, der går meget stærkt, men alle de forurettede har haft en opfattelse af, at de har tigget eller vist tiggende adfærd, siger Nicklas Poulsen, der er politikommissær i tyverisektionen ved Københavns Politi, til TV 2 Lorry.

Han fortæller videre, at der ved de seks tyverier kun er blevet stjålet mobiltelefoner. Tyverierne udspillede sig alle tirsdag på caféer og restauranter i Indre By, på Vesterbro og Nørrebro.

Enslydende signalement

Grundet den enslydende tilgang og signalement arbejder politiet ud fra en teori om, at der er tale om de samme to gerningskvinder.

- Vi antager, det er de samme to kvinder, der står bag. Det arbejder vi i hvert fald ud fra lige nu. Blandt andet fordi signalementerne går igen, siger Nicklas Poulsen.

Den ene kvinde beskrives som værende 160-165 cm høj, omkring 20-22 år og taler gebrokkent engelsk. Den anden kvinde taler ligeledes gebrokkent engelsk, beskrives som 160-165 cm høj og omkring 30 år.

Nicklas Poulsen kommer derfor med en klar opfordring til de københavnere, der de kommende dage besøger en af byens caféer eller restauranter.

- Borgerne skal være opmærksom på folk, der passer på signalementet og som forsøger at henvende sig til dem med papir i hånden.

- Jeg vil anbefale, at man ikke lægger sine værdigenstande på bordet og hvis nogle nærmer sig, så holder man øje på det eller fjerner det fra bordet, siger Nicklas Poulsen.

Han fortæller, at politiet følger udviklingen tæt. Samtidig opfordrer han borgere til at kontakte politiet og anmelde det, hvis de enten har oplevet eller oplever lignende tyverier.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

18-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg i Borup

politi 112 politibil

Skud fra skydebane fik politiet til at rykke ud til Amager

Politi retten i glostrup 112

Anklager vil have ældre ægtepar idømt fængsel for hadforbrydelse mod ung kvinde

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere