Politidirektør med coronaopsang til københavnerne: Genoptag nu de gode vaner!

Efter stigende smitte i København kommer politidirektøren nu med opråb til københavnerne forud for weekenden.

Politidirektøren for Københavns Politi Anne Tønnes kommer nu med opsang til københavnerne forud for weekenden og efter Sundhedsministeriets pressemøde om coronavirus fredag eftermiddag.

De seneste dage er smittetallet steget i København - så meget, at hovedstaden nu er på sundhedsmyndighedernes såkaldte røde liste, som kommunerne kommer på, hvis der er flere end 20 smittede per 100.000 indbyggere.

quote Hold afstand, sprit af og lige tænke en ekstra gang.

Anne Tønnes, politidirektør ved Københavns Politi

- Jeg har en appel til københavnerne med at genoptage de gode vaner, som vi alle sammen faktisk kender – hold afstand, sprit af og lige tænke en ekstra gang. Vi har altså en stigning i antallet af smittede, og det er bekymrende. Det er en løftet pegefinger om at stramme op, siger Anne Tønnes, politidirektør ved Københavns Politi til TV 2 Lorry. 

Smitten i København er geografisk spredt over hele byen, og det er særligt de 20 til 29-årige, der for tiden er smittet med coronavirus. Her i weekenden kommer politiet til at være ekstra tilstede i bybilledet. 

quote Vi har altså en stigning i antallet af smittede, og det er bekymrende.

Anne Tønnes, politidirektør ved Københavns Politi

- For politiets vedkommende vil det betyde, at vi vil være massivt til stede ude i nattelivet og sikre os, at reglerne bliver overholdt i restaurationslivet, for det er jo der, vi ser, at mange mennesker samler sig, så vi vil holde øje med at reglerne bliver overholdt, siger hun og fortsætter: 

-  Det her er faktisk et lille wake-up call. Vi har haft en rimelig fredsommelig sommer. Nu har vi chancen for at stramme op og for at genopfriske de gode vaner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20210125-114354-L-1920x1246we

playButikker, restauranter og frisører forventes at lukke i Hørsholm efter høje smittetal

Sogne Corona

Overblik: Er dit sogn i fare for at blive lukket ned?

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Morten Slotved Hørsholm

Smitten stiger: Hørsholm Kommune lukket ned

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere