Politi vil have sager om opholdsforbud i landsretten

Københavns Byret frifandt tidligere på ugen tre personer for overtrædelse af opholdsforbud - nu vil Københavns Politi hive dem i landsretten.

En frikendelse for overtrædelse af opholdsforbud skal nu en tur i landsretten.

Den 25. april etablerede Københavns Politi opholdsforbud i Havneparken på Islands Brygge.  Lunt forårsvejr havde fået store menneskemængder til at stimle sammen, og dermed steg risikoen for corona-smitte.

Opholdsforbud er et af politiets våben i kampen mod sygdommen, og Havneparken var det første sted, det blev brugt. Og dagen efter sigtede politiet tre personer for at overtræde forbuddet, og de stod dermed til en bøde på hver 2.500 kroner.

Sagen blev mandag behandlet i Københavns Byret, og her blev de tre personer frikendt. Byretten mente ikke, at beviserne for overtrædelse af opholdsforbuddet var gode nok.

Manglende bevis

I sin afgørelse lagde retten blandt andet vægt på, at der ikke var nærmere oplysninger om, hvor i området skilte om opholdsforbud var sat op, og om alle skilte fortsat var til stede den søndag, hvor de tre fik bøderne.  Retten noterede også, at der ikke blev ført det fornødne bevis for, at de tre "kunne eller burde kunne se de opsatte skilte om opholdsforbuddet eller på anden måde burde have været bekendt med" opholdsforbuddet.

Men den afgørelse er Københavns Politi langt fra enige i. 

- Det er de første sager om de midlertidige opholdsforbud, som er blevet afgjort i retten. Lovgivningen blev indført på et kritisk tidspunkt i foråret for at forhindre, at spredningen af covid-19 eskalerede. Derfor mener vi, at dommene er så principielle, at de bør prøves af landsretten, siger Ida Sørensen, der er chefanklager i Københavns Politi.

Opholdsforbud flere steder

Opholdsforbuddet på Islands Brygge udløb 1. maj. Politiet iværksatte siden et opholdsforbud i Nordhavn og aktuelt er to steder i Nørrebroparken i København omfattet af opholdsforbud.

Det er Procesbevillingsnævnet, der skal afgøre, om Københavns Politi får tilladelse til at anke de tre domme.

Det var blandt andet lokale beboere, der blev ramt - og sigtet for overtrædelse - af opholdsforbuddet.

Se vores indslag om sagen fra foråret herunder.

Flere politikere går nu til kamp for at de lokale skal kunne leve deres normale liv, trods opholdsforbuddet.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Corna vaccine hætteglas

To regioner kæmper for at undgå spild af vacciner - på hver deres måde

senfølger(2)

playEfter mere end 10 måneder med senfølger: Nu kan Christina endelig dyrke motion igen

default_thumb

playHusker du Erwin og Anne? Nu må de igen aflyse deres kærlighedsfest

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere