Politi rykker ud med brandvæsenet efter fyrværkeriulykke

Efter en brandmand blev ramt i ansigtet af fyrværkeri, kører Københavns Vestegns Politi så vidt muligt med, når brandvæsenet rykker ud.

En brandmand blev søndag morgen ramt i ansigtet af fyrværkeri, mens han var i gang med at slukke en brand i et kolonihavehus i Brøndby Strand.

Det får nu Københavns Vestegns Politi til at reagere. 

Politiet vil fremover køre med, når brandvæsenet rykker ud for at forhindre, at brandfolk bliver angrebet, mens de udfører deres arbejde.

- Det er uacceptabelt og farligt at skyde med fyrværkeri direkte mod andre mennesker, og når man oven i købet skyder på én, som arbejder for at redde andre, er det endnu mere meningsløst, siger politidirektør Kim Christiansen i en pressemeddelelse.

I forvejen er politiet ekstra opmærksom på fyrværkeri op til nytår, men efter brandmanden blev ramt, øger Københavns Vestegns Politi nu sit fokus yderligere.

Opfordrer forældre til at snakke med deres børn

Brandmanden slap uden alvorlige skader, men politiet efterforsker episoden efter straffelovens paragraf 252, som kan give op til otte års fængsel.

Politiet var i kontakt med fire unge i området i forbindelse med episoden, men der er ikke foretaget nogle anholdelser.

Kim Christiansen fortæller, at Københavns Vestegns Politi vil gøre, hvad der er muligt for at stoppe og retsforfølge den type personfarlig kriminalitet, og han opfordrer også forældre til at tage en fornuftssnak med deres børn og unge.

Københavns Vestegns Politi hører gerne fra vidner eller andre, som måtte have oplysninger om hændelsen - kontakt 114 døgnet rundt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20210126-153300-L-1920x1280we

playBrandvæsen kommer med advarsel efter flere alvorlige brande

hvidovre

43-årig mand savnes efter sejltur ud for Hvidovre

20210108-223028-7-1920x1279we (2)

25-årig fængslet for at overfalde sin ekskæreste og stjæle hendes bil

20210329-100738-L-1920x1280we

To unge mænd dømt i sag om voldtægt, gaderøveri og otte overfald

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere