Politi rykker ud med brandvæsenet efter fyrværkeriulykke

Efter en brandmand blev ramt i ansigtet af fyrværkeri, kører Københavns Vestegns Politi så vidt muligt med, når brandvæsenet rykker ud.

Arkivfoto. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

En brandmand blev søndag morgen ramt i ansigtet af fyrværkeri, mens han var i gang med at slukke en brand i et kolonihavehus i Brøndby Strand.

Det får nu Københavns Vestegns Politi til at reagere. 

Læs også Brandmand ramt af fyrværkeri under slukningsarbejde

Politiet vil fremover køre med, når brandvæsenet rykker ud for at forhindre, at brandfolk bliver angrebet, mens de udfører deres arbejde.

- Det er uacceptabelt og farligt at skyde med fyrværkeri direkte mod andre mennesker, og når man oven i købet skyder på én, som arbejder for at redde andre, er det endnu mere meningsløst, siger politidirektør Kim Christiansen i en pressemeddelelse.

I forvejen er politiet ekstra opmærksom på fyrværkeri op til nytår, men efter brandmanden blev ramt, øger Københavns Vestegns Politi nu sit fokus yderligere.

Opfordrer forældre til at snakke med deres børn

Brandmanden slap uden alvorlige skader, men politiet efterforsker episoden efter straffelovens paragraf 252, som kan give op til otte års fængsel.

Læs også Fyrværkeri skudt mod cyklister, busser og taxaer på Nørrebro

Politiet var i kontakt med fire unge i området i forbindelse med episoden, men der er ikke foretaget nogle anholdelser.

Kim Christiansen fortæller, at Københavns Vestegns Politi vil gøre, hvad der er muligt for at stoppe og retsforfølge den type personfarlig kriminalitet, og han opfordrer også forældre til at tage en fornuftssnak med deres børn og unge.

Københavns Vestegns Politi hører gerne fra vidner eller andre, som måtte have oplysninger om hændelsen - kontakt 114 døgnet rundt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik